Kas 14. katse toob Gianluigi Buffonile ihaldatud karika?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torino Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon pole senise karjääri jooksul Meistrite liigat kordagi võitnud. Kas 2017 näkkab?
Torino Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon pole senise karjääri jooksul Meistrite liigat kordagi võitnud. Kas 2017 näkkab? Foto: LaPresse/Spada/Scanpix

Kui valida tegevjalgpalluritest üks mees, kes teenete ja oskuste poolest Meistrite liiga võitu vääriks, aga kellel ihaldatud tiitel puudub, osutub võitjaks kahtlemata Torino Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon. Kas tänavu, 14. katsel lõpuks ometi näkkab?

2001. aastast Juventuses mängiv väravavaht on võitnud klubiga seitse Itaalia meistritiitlit ning tuli koondise ridades 2006. aastal maailmameistriks, ent Meistrite liigas pole triumfi saavutatud – 2003 kaotas Juventus finaalis penaltitega AC Milanile ja tunamullu jäädi 1:2 alla FC Barcelonale.

39-aastane Buffon mängib tänavu oma 14. Meistrite liiga hooaega, debüüdi tugevaimas klubisarjas tegi ta 1997–98 AC Parma jalgpallurina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles