Chocolate Boys üritab käsipalliliiga liidrilt taas punkte võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Sel nädalal peetakse Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel põhiturniiri eelviimane ehk 19. voor, kus vastamisi lähevad Aruküla/HC Tallas – SK Tapa, Chocolate Boys/Viimsi – HC Kehra ja Põlva Serviti – Viljandi HC.

29.03. (kell 18.30) Aruküla spordihoone: Aruküla/HC Tallas – SK Tapa

Omavahelised mängud. 1. ring: 22:30; 2. ring: 27:27; 3. ring: 27:32.

Aruküla/Tallas kaotas viimati võõrsil 24:32 Kehrale ja Tapa jäi kodupubliku silme all 33:35 alla Viljandile.

Kaks vooru enne põhiturniiri lõppu on selge, et Aruküla/Tallas jääb viimaseks ja nende seekordne vastane Tapa platseerub koha võrra kõrgemal. Aruküla/Tallase ainus punkt pärinebki teise ringi kohtumisest Tapaga, kuid meeskonna peatreeneri Toivo Järve meelest pole lääne-virulased pehmest puust.

«Väljakule ei lähe me kunagi kaotama,» filosofeeris ta. «Igal aastal pole meil lihtsalt võimu, et tulemust teha. Praegugi vaatan pingilt, et mida poisid hooajaga õppinud on. Ja arenema peab, sest muidu pole mõtet asjaga tegeledagi.»

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann ootab oma meeskonnalt võimetekohast esinemist. «Sel hooajal on meie potentsiaal Aruküla/Tallasest suurem. Kui nüüd peaksime punkte loovutama, siis võin öelda, et me ei mänginud oma taset välja,» lahkas Koppelmann. «Teisalt pole meeskond enam sellises vormis, kui talvel. Siis oli meil võimalus edasi pääseda ja kõik pingutasid rohkem. Seetõttu tuleb nüüd aeg-ajalt lohakust ette, aga see on ka mõistetav.»

29.03. (kell 19.30) Viimsi keskkool: Chocolate Boys/Viimsi – HC Kehra

Omavahelised mängud. 1. ring: 30:35; 2. ring: 31:27; 3. ring: 25:41.

Chocolate Boys/Viimsi alistas eelmises voorus võõrsil 28:27 Põlva Serviti ja Kehra kodus 32:24 Aruküla/Tallase.

Neljandal kohal olev Chocolate Boys/Viimsi on tänavu noppinud võidupunktid mõlemalt suurelt Kehralt ja Põlva Servitilt. Šokolaadipoiste lootsi Ain Pinnoneni meelest on neil ka õnne olnud, sest nimekad vastased on soodsal ajal vastu tulnud.

Ka nüüdne mäng toimub pärast Balti liiga finaalturniiri, kus kehralased meistriteks krooniti. «Kindlasti avaldab neile pingelangus, reisimine ja tihe graafik mõju,» arutles Pinnonen. «Aga me ei saa seekord kokku oma parimat rivistus, sest Jürgen Rooba on kooliga Soomes suusatamas ning Siim Pinnonen ja Madis Kokkuta sõitsid Taani Mikk Pinnonenile külla.»

Tabelijuht Kehra on tänavu saanud ühe kaotuse ja seda just šokolaadipoistelt. Kuna nädalavahetusel võideti Balti liiga ning eelseisev kohtumine ei otsusta midagi, siis meeskonna peatreeneri Jüri Lepa sõnul pole tulemust mõtet ennustada.

«Hakkasime Vilniusest tagasi sõitma alles pühapäeva õhtul, seega jäi üks öö meil sisuliselt vahele,» rehkendas ta. «Seekordne matš ei otsusta midagi, kuid kuna poolfinaalis oleme ilmselt jälle nendega vastamisi, siis hakkame sellele seeriale juba praegu mõtlema.»

30.03. (kell 19.00) Mesikäpa hall: Põlva Serviti – Viljandi HC

Omavahelised mängud. 1. ring: 26:20; 2. ring: 35:21; 3. ring: 36:23.

Põlva Serviti jäi eelmises voorus kodus 27:28 alla Chocolate Boys/Viimsile ja Viljandi sai võõrsil 35:33 jagu Tapa meeskonnast.

Serviti juhendaja Kalmer Musting oli pühapäevasest Balti liiga finaali kaotusest löödud. «Pidasime Vilniuses kaks lisaajale läinud matši,» meenutas ta. «Turniir väsitas meid ja arvatavasti annan Viljandiga kohtumises mänguaega rohkem neile, kes seda seni on vähem saanud. Ka tabeliseis on praeguseks juba paigas ja nii peamegi leidma mingit ekstramotivatsiooni, kuigi võitu lähme kohe kindlasti püüdma.»

Viljandi loots Lembit Nelke enda meeskonnalt võitu siiski ei looda. «Saame proovida oma mänguskeeme, lisaks sellele valmistume juba A-klassi meistrivõistluste otsustavaks nädalavahetuseks,» lausus Nelke, kelle seitse hoolealustest jooksevad väljakule ka noorteliigas. «Graafik on pingeline, sest paljud meie koosseisu mängijad osalevad veel esiliigas, kus nüüd algab play-off. Aga meistriliiga tabeliseis on suhteliselt selge ja suure tõenäosusega saame põhiturniiril kolmanda koha.»

Tabeliseis 18. vooru järel: HC Kehra 34, Põlva Serviti 28, Viljandi HC 21, Chocolate Boys/Viimsi 18, SK Tapa 6, Aruküla/HC Tallas 1 punkt.

Väravaküttide edetabel: Kristo Voika (Viljandi HC) 144, Siim Pinnonen (Chocolate Boys/Viimsi) 135, Andrei Ternovõi (Põlva Serviti) 114, Marko Koks (Viljandi HC) 113, Kaspar Lees (SK Tapa) 103, Kristjan Lind (Aruküla/HC Tallas) 103, Kaupo Liiva (HC Kehra) 95, Roman Glinkin (HC Kehra) 94, Tarmo Ulla (Chocolate Boys/Viimsi) 90, Aleksander Oganezov (SK Tapa) 83 tabamust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles