Hakkab jälle pihta: Kanterit Teemantliiga esimesele etapile ei oodata? (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter on Teemantliiga etappidel ka võidutsenud, kuid nüüd ei taheta teda sarja kuidagi võistlema lasta.
Gerd Kanter on Teemantliiga etappidel ka võidutsenud, kuid nüüd ei taheta teda sarja kuidagi võistlema lasta. Foto: Steffen Schmidt/AP

Kui eelmisel aastal oli olümpiavõitja Gerd Kanteril probleeme Teemantliiga etappidele võistlema pääsemisega, siis uue hooaja hakul on seis sarnane: esialgsetel andmetel Kanter Shanghai etapile ei kutsutud. Küll aga on kutsutute seas Martin Kupper.

Eelmisel hooajal selgitati Kanteri Teemantliiga etapile starti mittekutsumist tõigaga, et tal polnud maailma jooksvas edetabelis paremaid resultaate. Amsterdamis võidetud EM-pronks oli aga piisav argument, et kettaheitja starti kutsuda ning Kanter võistles nii Monacos, Lausanne'is kui Brüsselis.

Ka järgmisel nädalal toimuva Shanghai etapi eel avaldas Kanter lootust starti pääseda, kuid võistluse koduleheküljel reklaamitakse mõõduvõttu hoopis Rio de Janeiro olümpiavõitja Christoph Hartingu ja Euroopa meistri Piotr Malachowskiga. Neile pakuvad konkurentsi belglane Philip Milanov, sakslane Daniel Jasinski ja Poola mees Robert Urbanek. Tõsi, Eesti kergejõustikupublik väga palju kurvastama ei pea, sest kutse teenis ka Rio olümpiamängude neljas mees Martin Kupper ning tõkkejooksus on stardis Rasmus Mägi. 

Omajagu probleeme tekitab kettaheitjatele ka Teemantliiga etappide vähesus, sest kutsetega võistlusi on kõigest neli. Finaaletapile, mis toimub 1. septembril Brüsselis, pääsevad enim punkte saanud sportlased. 

Seejuures läbib võistlussari veel ühe uuenduse: neljast võistlusest kolmel (Shanghais, Oslos, Stockholmis) heidavad mehed ja naised koos ehk võistlus küll pikeneb, aga on vaatemängulisem. Korraldajad loodavad, et selline tegutsemine meelitab rohkem publikut kettaheite juurde ning on teistele väljakualadele eeskujuks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles