Korvpallikoondis testib juulis vormi omapärase korvpalliriigiga

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis
Eesti korvpallikoondis Foto: Sander Ilvest / Postimees

Enne MM-eelkvalifikatsioonimänge Makedoonia ja Kosovoga kohtub Eesti meeste korvpallikoondis 31. juulil võõrsil Šveitsiga. Mängu toimumispaik on veel lahtine.

Küll on aga teada, et mäng meie jaoks üsna võõrapärase korvpalliriigiga toimub võõrsil. 5. augustil algab valikmängude tsükkel samuti võõrsil (Makedooniaga). Varem olid paigas kontrollmängud Rootsiga (kodus ja võõrsil) ning turniir Portugalis (lisaks seal Rumeenia).

Šveits on jõudnud EM-finaalturniirile viis korda, viimati 1955.aastal. Samas on riigi korvpallitraditsioonid pikad, ühed pikematest Euroopas. Esimene EM 1935. aastal toimus samuti mäletatavasti Šveitsis Lausanne'is, kus Läti oli kuldne meeskond ning võõrustajad teenisid neljanda koha. Šveits on jõudnud ka kahel korral olümpiamängudele, 1936.aastal ja 1948.aastal

Šveitsi koondise koosseisus pallib Jonathan Kazadi Prantsusmaa kõrgemas liigas ning Nicolas Dos Santos Portugali liigas, Benficas. Peatreeneriks on Petar Aleksic Bosnia ja Hertsegoviinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles