USA poksituru suurim staar võib oma hiiglaslikust teenistusest ilma jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canelo Alvarez (vasakul) ja Julio Cesar Chavez juunior matšieelsel pressikonverentsil rusikaid vibutamas.
Canelo Alvarez (vasakul) ja Julio Cesar Chavez juunior matšieelsel pressikonverentsil rusikaid vibutamas. Foto: John Locher/AP/Scanpix
  • Matš toimub Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul!
  • Pikkisilmi oodatakse Canelo Alvareze ja Gennady Golovkini suurt vastasseisu!

Eelmisel nädalal nägi poksimaailm üliraskekaalu viimase kümnendi kõige vingemat matši, kui Anthony Joshua alistas tehnilise nokaudiga Vladimir Klitško. Sel nädalal ootab rahalises vääringus ees peaaegu sama kõva duell – Las Vegases lähevad omavahel vastamisi kergkeskkaallastest mehhiklased Saul «Canelo» Alvarez ja Julio Cesar Chavez juunior.

Pärast Floyd Mayweather juuniori tippspordist taandumist on Las Vegases ehk seega laiemalt kogu USA turul olnud kõige kõvemaks tegijaks just 26-aastane Alavrez. Kui juba pikka aega oodatakse Alvareze ja keskkaalu valitseva 35-aastase Kasahstani ässa Gennady Golovkini suurduelli, siis seni on mõlemad mehed leidnud endale ikka teisi vastaseid.

Sel laupäeval kohtubki Alvarez nüüd Las Vegases T-Mobile Arenal kaasmaalasega. Selles heitluses ühtegi tiitlivööd mängus ei ole, kuna mehed seadsid endale ise maksimaalse kaalupiirangu (74,5 kg).

Alvarezele on matši auhinnarahana ette nähtud ligi 30 miljonit USA dollarit, kuid mehhiklane võib sellest kõigest ilma jääda. Poksis on tavapäraselt auhinnarahad ette määratud ja need saab kätte ka kaotuse puhul.

Alvarezele on matši auhinnarahana ette nähtud ligi 30 miljonit USA dollarit, kuid mehhiklane võib sellest kõigest ilma jääda.

Sel korral on Alvarez ja Chavez teinud omavahel tavapäratu kokkuleppe. Nimelt on mehed löönud käed ja andnud teada, et kaotaja annab oma preemiasumma samuti võitjale.

Alvarez riskib siinkohal palju suurema rahapatakaga, kuna Chavezele on enne matši ette nähtud «ainult» 8 miljonit dollarit.

«Annan sulle selles kihlveos eelise, kuna minu teenistus on sinu omast neli korda suurem,» teatas Alvarez hispaaniakeelses USA telekanalis Univision oma vastasele.

26-aastane Alvarez on profina pidanud seni 50 matši, millest ta on võitnud 48 (34 nokaudiga). Lisaks on mehhiklasel kirja 1 viik ja 1 kaotust. Ainus allajäämine pärineb duellist Mayweatheriga.  

31-aastane Chavez saab ette näidata 50 võitu (32 nokaudiga), 1 viigi ja 2 kaotust.

Alvareze ja Chaveze duell leiab aset Eesti aja järgi pühapäeva hommikul umbes kell 6.00.

Soojendusmatš suurduellile?

Alvareze puhul on räägitud, et tegemist on tõenäoliselt tema jaoks ettevalmistava matšiga kohtumiseks Golovkiniga. Seetõttu saigi valitud just võimalikult tugev vastane.

Golovkin käis viimati ringis 18. märtsil, kui ta alistas kohtunike otsusega ameeriklase Daniel Jacobsi. Ka kasahhi puhul räägiti toona, et tegemist oli viimase ettevalmistava matšiga enne suurt duelli Alvarezega.

Viimasel ajal meedias ringi liikunud uudiste põhjal oodatakse, et Alvareze ja Golovkini matš leiab aset sügisel. Huvi meeste võimaliku duelli vastu on olnud suur, kuid see on hakanud raugema. Seega oleks rahalises plaanis viimane aeg antud matš ära pidada. Eeldavalt läheks kahe mehe vahel jagamisele üle 100 miljoni dollari.

Canelo Alvarez Vasakul) tümitamas ringis Liam Smithi.
Canelo Alvarez Vasakul) tümitamas ringis Liam Smithi. Foto: RONALD MARTINEZ/AFP/Scanpix
Gennady Golovkin (paremal) oma viimatises matšis Daniel Jacobsiga.
Gennady Golovkin (paremal) oma viimatises matšis Daniel Jacobsiga. Foto: Noah K. Murray/USA Today Sports/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles