Olümpiakulda jahtivat Kelly Sildaru sõidab Lõuna-Koreasse toetama vaid 18 eestlast

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru on kahekordne juunioride maailmameister. Järgmine "ametlik" medal võidakse talle kaela riputada juba olümpiamängudel.
Kelly Sildaru on kahekordne juunioride maailmameister. Järgmine "ametlik" medal võidakse talle kaela riputada juba olümpiamängudel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Järgmise aasta alguses toimuvatel Pyeongchangi olümpiamängudel on Eesti suurimaks medalilootuseks noor freestyle-suusataja Kelly Sildaru. Sajad tuhanded eestlased saavad meie suusapiiga võistlustele OMil kaasa elada Eesti Meedia otsepildi vahendusel, ent leidub neidki, kes soovivad Kelly vägitükke oma silmaga kaeda – hetkeseisuga on selliseid inimesi 18.

«Huvi on veidi tagasihoidlik, aga võib-olla inimestele tundub, et olümpiamängud on veel niivõrd kaugel. Pileteid on kokku müüdud paarikümne ringis, neist 18 freestyle-suusatamisele. Kelly on täna see, kelle vastu huvi tuntakse, aga samas ei olda 100 protsenti kindlad, et ta ikkagi olümpiale läheb,» selgitab piletimüügi hetkeseisu Estraveli tegevdirektor Anne Samlik. Nimelt võib Sildarut küll pidada meie suurimaks medalilootuseks, ent enne Lõuna-Koreas võistlustulle asumist peab piiga eelnevalt lunastama sinna pääsme läbi MK-etappide. Esimene selline on kavas augustis Uus-Meremaal.

«Teiste alade suhtes on olnud veidi tagasihoidlikum huvi,» lisab Samlik. «Need piletid jagunevad näiteks mäesuusatamise, jäähoki, murdmaasuusatamise ja curlingu vahel, sest keegi ei lähe ju olümpiale ainult ühte ala vaatama. Aga kindlasti on omad sportlased kõige tähtsamad.»

Hetkeseisuga on läbi reisifirma saadaval veel 247 piletit, aga Samlik kinnitab, et arv pole kindlasti kivisse raiutud: «Piletite seis on muutuses, sest saame neid vajadusel juurde tellida ja ka tagasi anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles