Postimehe video: Ksenija Balta on rahul muutustega Teemantliigas – vähem võistlusi, rohkem hüppeid!

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta sai täna sponsorilt kätte uue auto võtmed.
Ksenija Balta sai täna sponsorilt kätte uue auto võtmed. Foto: Liis Treimann

Juba homme algab läbi terve kergejõustiku välishooaja vältav Teemantliiga sari. Eesti parim kaugushüppaja Ksenija Balta peab oma avastarti aga veel ootama – tema trumpala on kavas alles mai lõpus toimuval Eugene’i etapil. «Sõit tuleb pikk, aga võistlus kindlasti põnev, sest kõik maailma parimad hüppajad on kohal,» nentis Balta, kes teeb USAs ka oma välishooaja esimese stardi.

Teemantliiga võistlussüsteem on tänavu võrreldes varasemate hooaegadega muutunud. Kui mullu oli näiteks naiste kaugushüpe kavas kaheksal võistlusel, siis tänavu vaid viiel, sealjuures hooaja finaaletapil Brüsselis.

«Mulle meeldib,» ei tee Balta vähematest võistlustest suurt numbrit. «Ma ei ole selline sportlane, kellele meeldib palju võistelda. Ma ei ole stabiilne, kui liiga palju võistelda, sest energiat kulub sinna palju ära. Ja kuna muudatus tuli ka selles osas, et kuus katset on tagasi, siis ka see mulle sobib – varem saigi võistlus kolme katsega liiga kiiresti läbi.» Nii et kuigi võistluskordi on vähem, saab Balta kaugushüppekasti kokkuvõttes maanduda isegi rohkem!

Mida arvab Balta viimasel nädalal palju kõmu tekitanud kergejõustikurekordite potentsiaalsest tühistamisest ning miks ei sega kasin kevadilm tema treeningplaane, kuula juba videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles