Hõrenenud ridadega Serbia kardab Eesti kontrarünnakuid ja kauglööke

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeldatavad algkoosseisud.
Eeldatavad algkoosseisud. Foto: Pm

Kuigi serblased on väitnud, et tänases Euroopa meistrivõistluste valikmängus kavatsetakse eestlastest teerulliga üle sõita, jäi külaliskoondise peatreener Vladimir Petrovic pressikonverentsil ettevaatlikuks.


Uruguay matši näinuna pidi Petrovic tunnistama, et Eestil on mitu head külge ja kindlasti ei saa mäng kerge olema.

«Eesti võib olla väga ohtlik kontrarünnakutel, parimad võimalused tekivad neil just siis. Samuti ei tohi eestlastel lasta kaugelt lüüa,» märkis Petrovic, kes erinevalt Serbia vutiliidu ametnikest nii bravuurikaid avaldusi ei teinud. «Tallinnas on iga punkt meie jaoks oluline.»

Petrovici ettevaatlikkust tuleb mõista, kuna tema juhendatavat meeskonda on viimastel päevadel tabanud järjest mitu ebameeldivat uudist. Kui Man­chester Unitedis palliv keskkaitsja Nemanja Vidic on vigastusest taastunud, siis erinevatel põhjustel jääb mitu meest tänases kohtumises pealtvaataja rolli.

«Seis on keeruline. Meil on kaheksa meest, kes jäävad vigastuse või kaartide tõttu eemale,» nentis Petrovic.

Reedeses EM-valikmängus Põhja-Iirimaa vastu said kollase kaardi (valiktsüklis juba teise – toim) keskväljamehed Dejan Stankovic ja Miloš Krasic, kes Eesti vastu platsile joosta ei saa. Vigastustega on väljas põhiväravavaht Bojan Jorgacevic, kaitsjad Slobodan Rajkovic ja Neven Subotic ning poolkaitsjad Pavle Ninkovic ja Zdravko Kuzmanovic. Ründaja Nikola Zigici seis on küsimärk.

«Zigic pole sajaprotsendilises vormis, kuid me veel mõtleme, palju minuteid talle anda,» märkis Petrovic.

Eesti 2:0 võidumängus Uruguay üle mängis väikest rolli ka Lilleküla staadioni murukate ning õhus olevad külmakraadid. Petrovic on tingimustest teadlik ning kuigi ta pidas neid ebameeldivateks teguriteks, peituda ta selle taha ei soovinud.

«Meil Serbias on ka vahel talvel lund, kuid mitte nagu siin. Olukord on halb, kuid me ei saa seda muuta. Tingimused on ka Eesti jaoks samasugused,» ütles Petrovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles