Kellest saab kolmas eestlane F1 roolis?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmerist – siin 2007. aastal BMW Sauberi roolis – sai 14 aastat tagasi esimene eestlane, kes F1-masinat roolinud.
Marko Asmerist – siin 2007. aastal BMW Sauberi roolis – sai 14 aastat tagasi esimene eestlane, kes F1-masinat roolinud. Foto: Liis Treimann

Ralf Aron, Jüri Vips, Jan-Erik Meikup – tõenäosuse järjekorras kolm eestlast, kes võiksid hea õnne korral järgmisena koputada kuningliku vormelisarja F1 uksele. Võrreldes neile teed raiunud Marko Asmeri või Kevin Korjusega on uks aga kõvasti kitsamaks ehitatud.

6. mai on Eesti autospordiajaloos märgilise tähendusega päev. 2003. aastal tõmbas 18-aastane Asmer sõidukombenisooni selga, kiivri pähe ja istus Varano ringrajal F1 auto rooli. Seda mitte mingis naljameeskonnas, vaid kuninglikus sarjas neljandat kohta hoidnud Williamsis.

«See kõik juhtus kuidagi nii kiirelt...» meenutab Asmer 14 aastat hiljem ootamatult sülle langenud võimalust. Toona kihutas mees alles Briti vormel Ford sarjas – võrreldav praeguse F4 võistkusklassiga – ehk oli vormelikarjääri alguses. «Meil polnud mingeid plaanegi, et võiks F1-autot testida. Alles jaanuaris kohtusime Williamsi inimestega. Tiimi omanik ja juht Frank ütles oma poisile Jonathanile, et kui mõnel testil veel vaba kohta on, pangu mind sõitma. Äge oli muidugi – suur unistus oli selle masinaga sõita ja midagi see sellest täitis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles