Väike-Maarja alevik elab rattarütmis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja Rattaralli.
Väike-Maarja Rattaralli. Foto: aerobike.ee

Pandivere Rattaralli sai laiemalt tuntuks eelmisel suvel peale liitumist Filter Maanteekarikasarjaga. Vähesed teadavad aga, et pisikeses Lääne-Virumaa alevis nimega Väike-Maarja on rattaga võidu sõidetud juba 21 aastat.



Erinevalt ülejäänutest pikkade traditsioonidega rattarallidest Eestis, on Pandivere sõit olnud aga praktiliselt kogu oma ajaloo vältel kohaliku tähtsusega võistlus. Alguse sai see traditsioon 1990. aastal, kui Väike-Maarja spordi eestvedaja Ants Rikberg soovis rikastada Pandivere päevasid spordiüritusega.

Osalema tulid peamiselt lähiümbruse inimesed. Nii see jäigi ligemale kaheks aastakümneks. Veel kolm-neli aastat tagasi olime Pandivere Rattarallil tunnistajaks olukorrale, kus maanteeratturid ja maastikuratturid kõrvuti sõna otseses mõttes võidu nimel kihutasin. Haruldane polnud ka olukord, kus maastikurattur maanteemeeste eest võidu noppis.

 Murranguliseks sai Pandivere Rattarallile eelmine 2010 aasta, kui liituti Filter Maanteekarikasarjaga. Kahekordistus osalejaskond ning sõidu võidu pärast tulid heitlema ka Eesti tipud. Koos lastesõitudest osalejatega oli mullu stardis enam kui 300 inimest. Käesoleval aastal on lootused veelgi suuremad.

 Pandivere 21. Rattaralli peetakse tänavu 21. mail ning tegu on Filter Maanteekarikasarja 3. osavõistlusega. Stardi ja finiši paigaks on Väike-Maarja keskväljak ning võistlejatel on võimalik valida 82 ja 25km pikkuse võistlusmaa vahel. Samuti toimuvad lastesõidud. Õigusega võib väita, et tegu on endiselt Eesti ühe omanäolisema rattaralliga. Seda nii kaunil maastikul kulgeva trassi kui ka säilinud traditsioonilise hõngu poolest.

Registreerimine võistlusele on juba avatud ning toimub portaalis www.aerobike.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles