Kuusk võitis Rio MK-etapi, Kirpu samuti poodiumil (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond Rio olümpial koosseisus Irina Embrich (vasakul), Erika Kirpu, Julia Beljajeva ning Kristina Kuusk.
Eesti epeenaiskond Rio olümpial koosseisus Irina Embrich (vasakul), Erika Kirpu, Julia Beljajeva ning Kristina Kuusk. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Kristina Kuusk võitis Brasiilias Rio de Janeiros peetaval epeevehklemise MK-etapil naiste individuaalturniiri, kui alistas finaalis 15:10 sakslanna Alexandra Ndolo. Seejuures jõudis poodiumile ka teine eestlanna Erika Kirpu, kes pidi poolfinaalis torgetega 5:8 alla vanduma just Kuusele. Irina Embrich sai kokkuvõttes 10., Julia Beljajeva 20. ning Nelli Paju 42. koha.

1/2-finaalid

Kui Kuusk alistas esimeses poolfinaalis kaasmaalanna Kirpu 8:5, siis teises poolfinaalis sai sakslanna Alexandra Ndolo 15:14 jagu Poola vehklejast Ewa Nelipist. Seega kohtub Kuusk finaalis Ndologa.

1/4-finaalid

Kuusk sai kaheksa parema seas 15:11 jagu venelannast Daria Martinjukist ning Kirpu 15:9 Luksemburgi vehklejast Lis Fautschist. Esimeses poolfinaalis kohtuvad omavahel eestlannad Kirpu - Kuusk ning teises sakslanna Alexandra Ndolo ja Poola võistleja Ewa Nelip.

1/8-finaalid

Kolmest konkurentsi jäänud eestlannast pääsesid kaheksa parema sekka Kirpu ning Kuusk, kes alistasid vastavalt 15:9 prantslannad Coraline Vitalis' ning 15:8 Lauren Rembi. Kaotuse sai kirja aga Embrich, kes jäi 13:15 alla ameeriklannale Courtney Hurley'le.

Veerandfinaalis läheb Kirpu vastamisi Luksemburgi võistleja Lis Fautschiga ning Kuusk venelanna Daria Martinjukiga.

1/16-finaalid

Embrich alistas 15:12 itaallanna Alice Clerici ning kohtub 16 parema seas ameeriklanna Courtney Hurley'ga. Kirpu sai 15:11 jagu hiinlannast Yiwen Sunist ning läheb järgmisena vastamisi prantslanna Coraline Vitalisega. Kuusk näitas aga võimu prantslanna Alexandra Loius-Marie' vastu, kes alistus koguni torgetega 15:6. Eestlanna järgmine vastane on aga samuti prantslanna Lauren Lembi.

32 parema seas langes aga konkurentsis Beljajeva, kes kaotas 12:15 hiinlannale Chengzi Xule.

1/32-finaalid

Embrich võitis põhiturniiri avaringis 14:11 jaapanlannat Honami Suzukit ning kohtub 32 parema hulgas torgetega 15:12 Nelli Paju alistanud itaallanna Alice Clericiga. Beljajeva sai aga 15:9 jagu ameeriklannast Catherine Nixonist ning läheb vastamisi hiinlanna Chengzi Xuga.

Kristina Kuusk alistas 15:10 venelanna Tatjana Andrjushina ning Erika Kirpu 15:9 prantslanna Laurence Epee.

Enne põhiturniiri:

Kui Irina Embrich ja Julia Beljajeva said põhiturniirile ehk 64 parema sekka otse tänu kõrgele edetabelikohale, siis eelringidest suutsid end läbi murda nii Erika Kirpu, Nelli Paju kui ka Kristina Kuusk.

Võistkonnavõistlus on kavas homme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles