Enne Leicesteri Inglismaal viimase suurüllatuse serveerinud klubi langeb üha sügavamale mutta

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackburni punast roosi näeb tuleval hooajal League One'is
Blackburni punast roosi näeb tuleval hooajal League One'is Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Alates 1992 aastast Premier League’i formaadis välja jagatud Inglismaa jalgpalli meistitiitel reisib tradiotsiooniliselt kas Manchesteri (Unitedi või City klubisse) või Londonisse (Arsenal või Chelsea). Läbi ajaloo on vaid kahel korral tulnud Premier League’i meistriks mõni muu klubi – mullu Leicester City ning hooajal 1993-94 Blackburn Rovers.

Kui Leicester mängib vaatamata vahepeal väga keeruliselt kulgenud hooajale siiski ka edasipidi Inglismaa kõrgliigas, siis Blackburni hiilgeajad on kauge möödanik. Tulevast hooajast pallitakse juba tugevuselt kolmandal liigatasemel.

Sealjuures oli meeskonna sinna langemine tõeline närvide mäng – Inglise esiliiga tänases viimases mängudevoorus olid väljalangemisohus kolm meeskonda – Blackburn, Nottingham Forest ja Birmingham City. Blackburn lõi kärmelt Brentfordi vastu võõrsil kaks väravat ja kerkis ajutiselt väljalangemistsoonist välja, ent kuna nii Forest kui Birmingham läksid oma matše juhtima, langeti taas virutaalses liigatabelis 22. kohale.

Foresti võit Ipswichi üle oli lõpuks kindel - 3:0 - ja nende püsimajäämist poleks vääratanud miski. Seega jälgisid ise 3:1 võitnud Roversi mängijad hinge kinni pidades, kas Bristol City suudab kodus Birminghami vastu end 0:1 koatusseisust välja mängida. Turmtuli külaliste värale oli metsik, ent Birminghami kaitse pidas ja Blackburn kukkus koos Wigan Athleticu ning Rotherham Unitediga tulevaks hooajaks kolmandale liigatasemele. Viimati mängiti nõnda madalal hooajal 1979-80.

Otsepääsme Premier league’i tagasid Newcastle United ja Brighton & Hove Albion. Sealjuures oli Brighton kinni esiliiga võitjakarikas, ent võõrsil lubati vähemuses mänginud Aston Villal endale 89. minutil lüüa 1:1 viigivärav, mis tõi esikoha Newcastle’ile. Kolmandale edasipääsukohale hakkavad play-offis mängima Reading, Sheffield Wednesday, Huddersfield Town ning Mattias Käidi koduklubi Fulham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles