REPORTAAŽ: Rapla murdis Tartu ja kerkis korvpallipealinnaks!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla mänedžer Jaak Karp ning mängija Martin Paasoja, kes pidi end pärast ajaloolist kohtumist pikalt koguma. Finaalikoha lunastamine võttis täismehel silma märjaks ja tegi hinge härdaks!
Rapla mänedžer Jaak Karp ning mängija Martin Paasoja, kes pidi end pärast ajaloolist kohtumist pikalt koguma. Finaalikoha lunastamine võttis täismehel silma märjaks ja tegi hinge härdaks! Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rapla korvpallimeeskond kirjutas laupäeva õhtul ühe vägeva peatüki Eesti ägedaimate spordilugude kogumikku, kui alistas meistriliiga poolfinaali neljandas kohtumises Tartu Ülikooli 79:75 ning jõudis seeria 3:1 võiduga klubi ajaloos esimest korda finaali. Kuidas täpselt Rapla 14 aastat järjest finaalis mänginud tartlased maha murdis?

52 minutit mänguni: juba linna piirile jõudes tervitavad saabujat tänavalaternate külge riputatud Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskonna lipud ning suurt tammepuud ilustavad jõuluehetesarnased korvpallikesed. Rahvuskoondiselt laenatud sõnapaar «Meie mäng» on saanud 5600 elanikuga väikelinnas uue tähenduse.

30 minutit mänguni: nagu Rapla kodumängudel ikka, on spordihoone juures parkimiskohta peaaegu võimatu leida. Iga teise auto küljes on Rapla lipukesed. Kus on aga Tartu fännid?

20 minutit mänguni: krõpsusabas arutavad Rapla poolehoidjad, et finaali pääsemise korral võiks Andres Sõbra isiklikult kohale kutsuda. «Siis teab, et need poisid pole mingid p***d!» meenutavad nad Sõbra 2013. aasta suvel suurt furoori tekitanud ütlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles