United sai esimese liigakaotuse pärast oktoobrit, Arsenali unistus Meistrite liigast elab!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Welbeck koksas taas Manchester Unitedile värava - juba kolmas mäng jutti.
Danny Welbeck koksas taas Manchester Unitedile värava - juba kolmas mäng jutti. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Inglismaa kõrgliiga 36. Vooru keskses kohtumises said Londonis kokku kohalik Arsenal ning Manchester United. Veidi õnne, veidi oskust ja lõpuks kuulus 2:0 võit kodumeeskonnale.

Arsenali esimeses väravas oli rohkem kui natukene õnne. Granit Xhaka proovis mängu 54. minutil kaugelt peale lüüa, Unitedi poolkaitsja Ander Herrera keeras haiget saamise kartuses löögile selja ning hispaanlase turjast saadud rikošett lendas kõrge kaarega David de Gea valvatud värava lati alla.

Londonlaste teise tabamuse taga oli aga puhas oskus. Unitedi kaitseliin kaotas oma karistusalas ära Danny Welbecki, kes virutas vaid kolm minutit pärast avaväravat peaga võrku Alex Oxlade Chamberlaini tsenderduse. Welbeck on nüüd viimases kolmes matšis oma endist koduklubi väravaga kostitanud!

Unitedi jaoks oli kaotus kaheti valus. Esiteks sai suure löögi Punaste kuradite lootus pääseda tulevaks hooajaks Meistrite liigasse läbi Inglismaa esinelikus lõpetamise. Nüüd jäädakse neljandat kohta hoidvast Manchester Cityst maha juba viie, mängu enam pidanud Liverpoolist kuue punktiga. Ehk isegi kui United kõik alles jäänud matšid (Tottenhami, Souhtamtoni ja Crystal Palace’iga) võidab, peavad konkurendid kuskil (ja kõvasti) koperdama. Seega on Unitedi peamine šanss Meistrite liigasse pääseda võit Euroopa liigas – pärast poolfinaalide avamängu juhitakse Celta Vigo vastu 1:0.

Teiseks aga lõppes sellega Unitedi uhke seeria. Jose Mourinho meeskonnad on teada tuntud kui visalt kaitsvad tiimid, ning enne tänast oli United viimati Premier League’is kaotusekibedust tundnud 23. oktoobril – samuti Londonis, kus Chelsea häbistas oma kunagist peatreenerit 0:4 saunaga. Seega sai täna otsa 25-mänguline kaotuseta seeria. Tõsi, võitis United neist kohtumistest minimaalselt üle poole ehk 13.

Unitedi valust rääkides oleks aga ebaaus mitte mainida Arsenali vormikõvera kerkimist. Võit tõstis nad Unitedi sappa, vaid kahe punkti kaugusele, ning kuna pealinlastel on mängitud rivaalidest (vähemalt) üks mäng vähem, võivad just Arsene Wengeri hoolealused, mitte United, olla City ja Liverpooli Meistrite liiga koha kangeimad ohustajad. On ju Wenger oma meeskonna alati vähemalt neljandaks tüürinud... Arsenali ootavad ees mängud Southamptoni (liigas hetkel 10.), Stoke’i (13.), Sunderlandi (20.) ja Evertoniga (7).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles