Tartu jooksumaratoni müsteerium: mis ikkagi juhtus keenialase ketsidega? (4)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga Wachira
Ibrahim Mukunga Wachira Foto: Annika Erg

Eilsel 35. Tartu Jooksumaratonil võttis oodatult võidu Eestis elav keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Võit tuli aga väga keerulistes oludes, kuna Wachira pidi distantsi läbima sokkides. Vahetult enne starti oma särgi ja jooksuketsid ära kaotanud Wachira on tänaseks enda asjad kätte saanud.

«Ta sai pärast finišit enda asjad kätte. Mingil seletamatul kombel jõudsid jooksubotased bussi, millega transporditi kogu eliidi varustus pärast starti Elvasse,» ütles Tartu Jooksumaratoni korraldaja Indrek Kelk.

Kuidas Wachira varustus ikkagi bussi sattus, on jätkuvalt müsteerium, mis suure tõenäosusega lahendust ei saagi. «Meil pole plaani seda ka välja selgitada. Kui see loomulikul teel selgub, on selles huvitav teada, aga mingit juurdlust me küll ei korralda,» tõdes Kelk.

Jooksuketside kadumises on suur süü Kelgu sõnul sportlasel endal. «Enne starti oli ta mures ja hädas. Kuidas on võimalik sokkide väel mööda Tehvandi staadionit ringi joosta ning oma asjad ära kaotada? See on omamoodi huvitav oskus ja siiamaani müstika. Väga olulises osas oli ta asjade kadumises ise süüdi,» lausus Kelk.

«Vahetult enne starti polnud selgelt aru saada, kuhu tema asjad said. Alguses tundus, et tema asjad jõudsid juba saatja kaasabil Elvasse, aga hiljem selgus, et tal polnudki saatjat. Ta tuli võistlustele osalejate bussiga ja läks ära osalejate bussiga. Meie jaoks on see saladus,» võttis Kelk kummalise juhtumi kokku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles