Tartu Tammeka peab täna tõestama, et neil on tõsi taga

Kaspar Koort
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht/Scanpix

Möödunud aasta 17. septembril saavutas Tartu jalgpalli esindusklubi JK Tammeka ühe oma ajaloo meeldejäävaima võidu, kui Tamme staadionil tehti dramaatiliselt tuul alla valitsevale meistrile FC Florale. Mängu järel teatas Tammeka võiduvärava autor Kaarel Kiidron, et võit oli küll suurepärane, kuid sellest ei tasu pilvedesse tõusta. «See on üks mäng, aga meie eesmärk on palju suurem ja palju pikem,» rõhutas tartlaste keskkaitsjast kapten.

See eesmärk öeldi laiemale avalikkusele konkreetselt välja kahe hooaja vahepeal, kui esitleti strateegiat «Tammeka 2020», mille järgi peab Tammeka 2020. aastaks olema Lõuna-Eesti suurim ja kogu Eesti populaarseim jalgpalliklubi, kes mängib Premiumi liigas medalitele. Just see viimane sõnum on Tartu jalgpallipublikule kõige märgilisema tähendusega.

Taaralinna jalgpalli viimased suured võidud pärinevad Teise ilmasõja päevilt, kui Tartu Politseiringkonna nime kandnud meeskond triumfeeris 1942. aastal Eesti meistrivõistlustel ja aasta hiljem karikasarjas. Seejärel pole kohalikku jalgpalli teravaimasse tippu enam kuulutud, parimal juhul on Maag Tammeka pääsenud 2008. ning FC Santos 2014. aastal karikafinaali, kus tunnistati aga kindlalt pealinnameeskondade paremust. Kõrgliiga parimaks on jäänud Maag Tammeka kümne aasta tagune viies koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles