Rangluu murdnud Kelly Sildaru: olen selliste asjadega arvestanud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru on X-mängudel ikka näidanud reilidel kõrget taset. Selleks, et tase oleks jätkuvalt kõrge, siis tuleb aga oskusi lihvida. Neid lihvides tuli eelmisel nädalal Soomes ette aga kukkumine, mis lõppes langluumurruga.
Kelly Sildaru on X-mängudel ikka näidanud reilidel kõrget taset. Selleks, et tase oleks jätkuvalt kõrge, siis tuleb aga oskusi lihvida. Neid lihvides tuli eelmisel nädalal Soomes ette aga kukkumine, mis lõppes langluumurruga. Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images

Kelly Sildaru kirjeldab end eelkõige aktiivse inimesena. Nii on eelmise nädala teisipäeval Soomes rangluu murdnud Kelly suurim mure see, et nüüd tuleb mõnda aega lihtsalt rahulikult võtta ja üleliigset liigutamist vältida. «Tegelikult ongi see kõige raskem,» tunnistab Kelly, kes nüüd kodumaal lähedaste valvsa pilgu all raamatuid loeb.

Freestyle-suusatajatel on vaja lumetunnetust hoida läbi aasta. Nii otsitakse treenimisvõimalusi ka hooaja lõppedes ja Sildarud on ikka kevadeti käinud oskusi lihvimas Põhja-Soomes.

Seekordne laager lõppes aga päeva jagu varem – Kellyl ebaõnnestus ühelt reililt mahatulek. Selle tagajärjeks oli kukkumine ja seejärel juba sõit kohalikku traumapunkti. Seejuures ei osatud esimese hooga kohe rangluumurdu karta.

«Komistasin vist,» meenutab Kelly ise juhtunut. «Seejärel rullusin ja kukkusin õla peale. Tegelikult sain alguses kätt tõsta, isegi 90 kraadi ulatuses. Siiski tundsin survet rangluu kohas. Arsti juurde jõudes hakkas õlg aga juba rohkem valutama.»

Traumast rääkides tunnistab Kelly, et see on spordi loomulik osa, mida lõplikult vältida ei olegi võimalik.

«Olen sellega arvestanud, et spordis tuleb vigastusi ette. Neid juhtub ka minu spordialal,» tunnistas vasaku rangluu murdnud Kelly. «Küll ma terveks saan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles