Chapecoense võitis pärast traagilist lennuõnnetust esimese tiitli

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense mängijad.
Chapecoense mängijad. Foto: NELSON ALMEIDA/AFP/Scanpix

Brasiilia jalgpalliklubi Chapecoense võitis esimese tiitli pärast seda, kui peaaegu kogu nende meeskond lennukatastroofis hukkus. Novembris toimunud lennuõnnetuses kaotas elu 77 pardal olnud inimesest 71, ellu jäi vaid kolm mängijat, vahendab BBC.

Brasiilia ja Argentina tippklubid laenasid Chapecoensele mängijaid, meeskond sõlmis lepingu 25 uue mängumehega ja edutas üheksa noortemeeskonna liiget põhirivistusse. Pühapäeval võitis Chapecoense teist aastat järjest Santa Caterina osariigi meistritiitli, ehkki viimases mängus kaotati 0:1 Availe. Avamängu oli Chapecoense võitnud 1:0 ja kuna põhiturniiril olid nad paremini esinenud, kuulus tiitel vastavalt liiga reeglitele neile.

Klubi pühendas võidu mõistagi hukkunutele. «Teadsime, et Chapet ootab ees rida raskusi, kuna meeskond tuli nullist üles ehitada. Aga tänu raskele tööle jõudsime tiitlini, alistades tugeva vastase,» sõnas Chapecoense uus peatreener Vagner Mancini.

Meeskonnda Copa Sudamericana finaalmängule viinud lennuk kukkus 29. novembril Kolumbias alla, õnnetuses hukkus 19 mängijat ja meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles