Chelsea astus suure sammu tiitli poole ja kukutas Boro esiliigasse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Costa avas tähtsas mängus Chelsea eest skoori.
Diego Costa avas tähtsas mängus Chelsea eest skoori. Foto: John Sibley/REUTERS/Scanpix

Londoni Chelsea on vaid ühe võidu kaugusel Inglismaa jalgpallimeistriks tulemisest, sest kolm vooru enne hooaja lõppu alistati koduväljakul 3:0 Middlesbrough. Viimasest kolmest mängust vajab Chelsea tiitli kindlustamiseks vaid ühte võitu, kuna teisel kohal olevat Tottenham Hotspuri edestatakse nüüd seitsme punktiga.

Spurs libastus reedel, kaotades võõrsil West Ham Unitedile 0:1, ning Chelsea ei jätnud sülle kukkunud võimalust kasutamata. Skoori avas 23. minutil Diego Costa, 34. minutil kasvatas eduseisu Marcos Alonso ja 65. minutil tegi Nemanja Matic lõppseisuks 3:0.

Matici väravale eeltöö teinud Cesc Fabregasest sai seeläbi rekordimees, sest hispaanlane on nüüd andnud käimasoleval hooajal juba kümme väravasöötu. Fabregas kerkis ainsaks mängijaks, kes suutnud Inglismaa kõrgliigas kahekohalise söötude arvuni jõuda koguni kuuel hooajal.

Tunamullu meistriks tulnud, kuid eelmisel hooajal alles 10. kohaga leppinud Chelsea jaoks oleks meistritiitel klubi ajaloo kuues. Liigavõit on Londoni meeskonnal võimalik kindlustada juba reedel, kui võõrsil minnakse vastamisi viimasest üheksast mängust vaid ühe võitnud tabelikeskmiku West Bromwich Albioniga. Lisaks on Chelseal ees veel kodumängud Watfordi ja Sunderlandiga. 27. mail kohtutakse aga pärast liigahooaja lõppu Inglismaa karikafinaalis linnarivaali Arsenaliga.

Middlesbrough’ jaoks tähendas kaotus aga seda, et läinud suvel esiliigast kõrgliigasse tõusnud meeskond pallib tuleval hooajal taas tugevuselt teisel liigatasemel. Tabelis on neil 28 punkti ning kui mängida on veel kaks kohtumist, jäädakse 17. kohal olevast Swanseast maha seitsme punktiga. Juba varem oli saanud selgeks, et liigast langeb tänavu välja ka Sunderland. Middlesbrough’le on saanud saatuslikuks ründeliini hambutus – 36 mänguga on seni suudetud lüüa vaid 26 väravat.

Inglismaa liigatabeli tipp ja lõpp:

1. Chelsea 84 punkti

2. Tottenham 77 p

3. Liverpool 70 p

4. Manchester City 69 p

5. Manchester United 65 p

6. Arsenal 63 p

...

16. Crystal Palace 38 p

17. Swansea City 35 p

18. Hull City 34 p

19. Middlesbrough 28 p

20. Sunderland 24 p

Middlesbrough mängib uuel hooajal taas esiliigas. FOTO:
Middlesbrough mängib uuel hooajal taas esiliigas. FOTO: Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles