Jälle katastroof: Soome mängis MMil kolmeväravalise edu maha ja kaotas taas (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis ja Kölnis jätkuval jäähoki MMil jäi taas häbisse Soome koondis, kes mängis tšehhide vastu viimase kolmandikajaga maha 3:0 eduseisu ja kaotas lõpuks karistusvisetega 3:4.

Päev varem prantslastele häbiväärselt 1:5 alla jäänud soomlased alustasid kohtumist tšehhidega väga näljaselt, sest Valtteri Filppula avas skoori 58. sekundil. Mängitud oli alla kolme minuti, kui Topi Jaakola värava järel juhiti juba 2:0, ning avakolmandiku teises pooles lisas Ville Lajunen veel ühe värava.

Teisel kolmandikul väravaid ei visatud, kuid mölluks läks kolmanda kolmandiku keskel. Esmalt oli arvulisest ülekaalust täpne Roman Horak, seejärel vähendas Radko Gudas tšehhide kaotusseisu üheväravaliseks ja kui mängida jäi alla kahe minuti, viigistas Jan Kovar seisu.

Viieminutiline lisaaeg võitjat ei selgitanud ja sellele järgnenud karistusvisete seerias olid soomlased juba liimist lahti – Mikko Rantanen ja Sebastian Aho ei suutnud tšehhide väravavahti Petr Mrazekit üle mängida, Jesse Puljujärvi viskas aga posti. Joonas Korpisalo tõrjus küll Tomas Hyka karistusviske, ent Robin Hanzli soorituse vastu oli temagi võimetu ja Tšehhi sai magusa 4:3 võidu.

Avavoorus läbi häda Valgevenest 3:2 jagu saanud Soomel on nüüd lisaks kirjas kaks kaotust ja veerandfinaali pääsemiseks enam eksimisruumi ei jää. Gruppi juhib täisedu kolme võiduga Kanada, järgnevad Šveits ja Tšehhi ning neljandana Soome, kuid mitmel jälitajal on kolmas mäng veel pidamata.

USA tuli kolm korda kaotusseisust välja

Kölni publikule pakkusid põneva heitluse USA ja Rootsi. Elias Lindholm viis rootslased kolmandal minutil arvulisest ülekaalust ette, kuid minut hiljem Clayton Keller viigistas. Kolmandiku keskel viskas Lindholm oma teise värava, ent Johnny Gaudreau tõi uuesti tabloole viigi. Viimane sõna jäi avakolmandikul siiski rootslastele, kui Victor Hedman viis nad kolmandat korda juhtima.

Teisel kolmandikul viigistas USA taas ja jälle oli täpne Gaudreau. Kolmanda kolmandiku keskel viis J. T. Compher aga ameeriklased esmakordselt juhtima ja sellele Rootsi enam vastukäiku ei leidnud. Kui Gaudreau viskas USA kasuks kaks väravat, siis kaks söödupunkti said kirja nii Jack Eichel kui ka Dylan Larkin. USA sai tabelisse teise võidu, avamängus lisaajal Venemaalt lüüa saanud Rootsi aga teise kaotuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles