Mitmed Kelly Sildaru konkurendid heitlevad olümpia eel raskete vigastustega (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giulia Tanno pärast käeluu murdmist haiglavoodis lamamas.
Giulia Tanno pärast käeluu murdmist haiglavoodis lamamas. Foto: Giulia Tanno/Instagram

Lõppenud freestyle-suusatamise hooajal ning ka selle järel on traumadega hädas olnud mitu selle ala tippu. Arvestades, et ees ootab olümpiahooaeg, tuleb leida kompromiss taastumise ja treeningutele naasmise vahel.

«Eks hooaja lõppedes tuleb vigastusi veidike rohkem ette. Ei saa öelda, et sportlastel oleks üleväsimus, kuid pikk hooaeg võib teinekord nõuda oma,» ütleb Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru. Traumasid tulebki rohkem ette just kevaditi.

Peale Kelly on praegu traumaga hädas veel neli selle ala tippnime. Loe ka tänasest Postimehest, mida Kelly rääkis oma rangluumurru kohta.

Tiril Sjastad Christiansen (Norra)

2013. aastal Aspeni X-mängudel pargisõidus kuldmedali võitnud norralanna on tippude seas olnud traumade poolest üks õnnetumaid.

Vigastuste tõttu on Christiansen pidanud vahele jätma 2014. aasta Sotši olümpia ning 2014. 2015. ja 2017. aasta Aspeni X-mängud. Lõppenud hooaeg jäi norralannal peaaegu täiesti vahele.

Ristatisidemeid vigastanud 22-aastane Christiansen käis aastavahetuse paiku põlveoperatsioonil ning võistluskarussellile peaks ta naasma augustis Uus-Meremaa MK-etapil.

Tiril Sjåstad Christiansen X-mängudel.
Tiril Sjåstad Christiansen X-mängudel. Foto: Tiril Sjåstad Christiansen/Facebook

Mathilde Gremaud (Švets)

17-aastane Gremaud tõusis freestyle-suusatamise suurkujude sekka märtsis Lillehammeri X-mängudega, kui võitis kuldmedali Big Airi hüpetes. Kuu lõpus vigastas ta aga Tšehhis trenni tehes põlve ning esimeste uudiste järgi võis arvata, et Pyeongchangi olümpial osalemine on küsimärgi all.

Viimaste sotsiaalmeedia postituste põhjal tundub, et põlvele rahu andmisest piisas ja ta saab taas trenni teha. Seega tundub, et Gremaud pääseb siiski pikemast vigastuspausist ning ettevalmistused olümpiaks jätkuvad.

Mathilde Gremaud.
Mathilde Gremaud. Foto: Nick Guise-Smith / ESPN Images

Lisa Zimmermann (Saksamaa)

Tänavustel Aspeni X-mängudel Big Airi hüpetes kuldmedali võitnud Zimmermann vigastas veebruari keskpaigas Mammothi MK-etapil põlve ristatisidemeid ja peab treeningutelt eemal olema ligikaudu pool aastat.

Zimmermann on olnud seni tulemuste poolest tugevam just Big Airi hüpetes, kuid konkurendid hindavad endist iluuisutajat äärmiselt osavaks ka pargisõidus, kus tal on ette näidata 2015. aasta MM-tiitel. Toonast kuldmedalit aga üleliia tõsiselt võtta ei saa, kuna maailma kaheksa paremat naist olid samal ajal X-mängudel.

Lisa Zimmermann Aspeni X-mängudel võidetud kuldmedaliga.
Lisa Zimmermann Aspeni X-mängudel võidetud kuldmedaliga. Foto: Eddie Perlas / ESPN Images

Giulia Tanno (Šveits)

19-aastane Tanno tõusis freestyle-suusatamise tipptegijate sekka lõppenud hooajal ning tegi läbimurde nii Big Airi hüpetes kui ka pargisõidus. Hooaeg lõppes tal siiski õnnetult: märtsi lõpus murdis ta käeluu.

Aspeni X-mängudel Big Airi hüpetes pronksmedali võitnud Tanno sai vigastada, kui harjutas olümpiahooajaks kahekordset corkʼi. Tegemist on trikiga, mida hinnatakse praegu naiste seas ehk kõige kõrgemalt.

Nimetatud trikk tõi Zimmermannile kuldmedali Aspeni X-mängude Big Airis ja esikoha Gremaudʼle Lillehammeris.

Giulia Tanno.
Giulia Tanno. Foto: Phil Ellsworth / ESPN Images
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles