Rahanumbrid said avalikus: Zlatan teenib Premier League’i ajaloo suurimat palka

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: ANDREW YATES/REUTERS/Scanpix

Saksamaal ilmub sel nädalal raamat «Football Leaks: The Dirty Business of Football», kus Der Spiegeli ajakirjanikud Rafael Buschmann ja Michael Wulzinger toovad avalikkuse ette jalgpallimaailmas ringi liikuvad suured rahanumbrid. Sealt selgub, et sel hooajal Manchester Unitedi ridadesse kuuluv ründeäss Zlatan Ibrahimovic on Premier League’i ajaloos suurima palgaga mängija.

Raamatus ilmuvate andmetega sai juba tutvuda Suurbritannia ajaleht Daily Mail, kes saab avaldada, et Zlatani ühe nädala palganumbriks on koguni 435 766 eurot. Kui arvestada siia juurde, et löödud väravate eest saab ta kokku boonust 3,38 miljonit eurot, siis on mehe teenistuseks ühe hooaja eest koguni 26,03 miljonit eurot.

Kui Zlatan tuli Manchesteri vabaagendina, siis eelmisel suvel tegi ManU ka jalgpallimaailma rekordostu, kui Paul Pogba eest tuli neil lauale laduda koguni 105 miljonit eurot.

Pogba palganumber ei ole küll Zlatani omaga võrreldav, kuid suuri summasid paneb taskusse ka endine Torino Juventuse poolkaitsja.

Pogba nädalapalgaks on 196 194 eurot. Lisaks saab Pogba klubilt aastas 3,4 miljonit eurot lisaks. See summa tuleb Pogba nimega seotud nänni müümisest. Prantsusmaa koondislase aastateenistuseks tuleb kokku 13,6 miljonit eurot.

Alates järgmisest hooajast hakkab Pogba aga lisaks palgale saama 4 miljoni euro suurust lojaalsusboonust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles