Hokimehe matused: suurte meeste kibedad pisarad

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Tšerepanovi matused.
Aleksei Tšerepanovi matused. Foto: Gazeta.ru

Täna maeti Omskis esmaspäeva õhtul mängu ajal surnud hokimees Aleksei Tšerepanov. Vaid 19-aastaseks elanud tulevikulootuse ärasaatmisel valitses rusuv õhkkond – suured mehed ei suutnud pisaraid tagasi hoida.

Tšerepanovi klubikaaslane, maailma parimate hokimängijate hulka kuuluv tšehh Jaromir Jagr oli üks viimastest, kes Avangardi jäähallis kirstu juurde astus. Üle ta põskede voolasid pisarad ning ta vaatas kaua enda ees lebavat endist meeskonnakaaslast, vahendab gazeta.ru. Tšehh suutis end vaevu vaos hoida, kõrvalseisjad märkasid vaid ta huulte vaikset liikumist. Ilmselt sosistas ta mõttes sõbrale lahkumissõnu.

Tšerepanovi ründekolmikukaaslane Anton Kurjanov nuttis lohutamatult, teine nende kolmiku liige Aleksandr Popov seisis pisut eemal ning vaatas tühja pilguga kaugusesse.

Omskisse oli kogunenud palju jäähokirahvast. Tšerepanovi sõber ning Venemaa noortekoondise meeskonnakaaslane Mihhail Anisin, kuulis jubedat uudist eile. Novosibirskis mängiv mees istus autorooli ja kihutas mööda Venemaa öiseid maanteid 700 kilomeetrit, et matuste ajaks kohale jõuda.

Tšerepanovi koduklubi Omski Avangard peab oma järgmise kohtumise 20. oktoobril. Enne mängu algust tõmmatakse spordihalli lakke Tšerepanovi särk numbriga seitse. Seda numbrit ei kanna Avangardis enam keegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles