Äsja Madridis kaotanud Šarapova sai järgmise vastuolulise vabapääsme

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Alter Photos/Sipa USA/Scanpix

Dopingukaristuse kandmise järel tennisekarussellile naasnud Maria Šarapova saab vabapääsme järgmisel kuul Birminghamis toimuvale Aegon Classicule. Tegu on juba viienda turniiriga, kuhu korraldajad Šarapovat pärast tema tagasitulekut ise kutsuvad, vahendab BBC.

Stuttgardis poolfinaali jõudnud ja Madridi turniiril eile Eugenie Bouchardile kaotanud Šarapova saab tänu vabapääsmele osaleda ka peagi algaval Rooma turniiril. Wimbledoni turniiri peaprooviks oleval Birminghami turniiril mängis Šarapova viimati 2010. aastal ja jõudis toona finaali.

Tavaliselt jääb Birminghami turniir samal nädalal Queen’s Clubis toimuva meeste turniiri vastu ja seega pole vaja korraldajate otsuse tagamaid kaugelt otsida – Šarapova osalemine kasvataks kindlasti kõvasti piletimüüki. Turniiri korraldav LTA on valmis otsusele järgnevaks kriitikaks, sest Briti tippmängijad Andy Murray ja Heather Watson on juba avalikult öelnud, et nende meelest pole meldooniumi tarvitamise eest 15 kuu pikkust võistluskeeldu kandnud Šarapovale vabapääsmete jagamine õige.

BBC allikate arvates ei teatata Birminghamis 2004. ja 2005. aastal võitnud Šarapova kaasalöömisest veel niipea, sest praegu on kogu tennisemaailma pilgud pööratud Roland Garros’ väljakutele. Prantsusmaa lahtiste korraldajad annavad teisipäeval teada, kas Šarapova saab vabapääsme kvalifikatsiooniturniirile või koguni põhitabelisse. Seejärel selgub ka, kui palju Šarapova soovib enne Wimbledoni murul mängida. Tal on olemas ka vabapääse nädal pärast Prantsusmaa lahtisi Hollandis peetavale Rosmaleni turniirile. Kui venelanna Pariisi üldse ei pääse või seal varakult kaotab, võib ta kaasa teha ka Nottinghamis peetaval turniiril.

Võimalik, et Wimbledoni korraldajatel ei tule keerulist otsust üldse langetada, sest vabapääsmeid jagav komitee koguneb alles 20. juunil. Kui aga Šarapova peaks järgmisel nädalal Roomas vähemalt poolfinaali jõudma, tagab ta Wimbledoni-pääsme edetabeli alusel niikuinii.

Birminghami turniiril teevad tippmängijatest kaasa näiteks Garbiñe Muguruza (WTA 4.), Johanna Konta (WTA 6.), Agnieszka Radwanska (WTA 7.) ja Simona Halep (WTA 8.). Šarapova on värskeimas maailma edetabelis 258. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles