Soomlaste väike lohutus: Rootsi on teinud MMil 21 aasta halvima alguse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Litter on sel MMil juba korduvalt Rootsi meeskonna väravas käinud.
Litter on sel MMil juba korduvalt Rootsi meeskonna väravas käinud. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Kui Soome koondis on jäähoki MMil pärast kaotusi Prantsusmaale ja Tšehhile täbaras seisus, siis hõiskamiseks pole põhjust ka nende põlistel konkurentidel rootslastel. «Tre Kronor» on teinud MM-finaalturniiril viimase 21 aasta halvima stardi.

Rootsi kaotas esmalt karistusvisetega Venemaale, võitis siis küll Saksamaad, ent jäi eile õhtul 3:4 alla USA-le. Seejuures alustati finaalturniiri koosseisuga, kuhu kuulus tervelt 14 NHLi mängijat.

1996. aastal Viinis toimunud turniiril kaotas Rootsi alustuseks Tšehhile, võitis seejärel Prantsusmaad ja tegi viigi Itaaliaga. Tänavusel MMil ootavad rootslasi ees veel kohtumised Läti, Itaalia, Taani ja Slovakkiaga. Nelja hulka mahtumiseks on siiski kõik võimalused endiselt olemas, nagu leidis ka meeskonna kapten Joel Lundqvist. «Me pole halvasti mänginud, aga nüüd on aeg võitma ka hakata. Tulemusi vaadates ei saa loomulikult rahul olla,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles