Sõudjad lähevad eksperimentaalsete koosseisudega ka EMile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

Eesti tippsõudjad arutasid kolmapäeva hommikul, kuidas minna vastu kuu lõpus Racices peetavatele Euroopa meistrivõistlustele. Otsuse kohaselt jätkatakse sarnaste eksperimentaalsete koosseisudega nagu sõideti 5.-7. maini Belgradis toimunud MK-etapil.

Kahepaadil jätkavad seega Allar Raja ja Tõnu Endrekson, kes saavutasid Belgradis 7. koha. «Nad ei saanud end seal täielikult realiseerida. Seega proovime EMil seda kooslust taas,» põhjendas koondise peatreener Matti Killing.

Belgradis neljapaatide konkurentsis 6. koha saavutanud Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Anderson, Joosep Laos ja Kaur Kuslap jätkavad kolmveerandi ulatuses samas koosseisus.

Kuna Laosel on järgmiste nädalate jooksul vaja teha mitmeid koolitöid, siis tema asemel võtab EMiks neljapaadis koha sisse Geir Suursild või Oskar Kuzmin. Trennide käigus tehakse selgeks kumb meestest paremini neljasesse sobib. Teine saab sõita ühepaati.

Killingu sõnul tehti otsused ainult 26.-28. maini toimuvat EMi silmas pidades. Seejärel vaadatakse koosseisud taas üle. «Tahame mõlemad kooslused veel võistlusolukorras üle proovida,» põhjendas Killing.

Kuna Andrei Jämsä seljahäda ei luba veel võistluskarussellile naasta, siis tulebki Killingu sõnul testida ka võimalikke varuvariante. Jämsä seljahäda tõttu ei ole saanud sel aastal kokku istuda eestlaste eelmiste aastate esineljane ehk Rio olümpialt pronksmedali toonud kooslus (Jämsä, Raja, Endrekson ja Taimsoo).

«Alati peavad olema ka hästi testitud varuvariandid. Lisaks saavad praegu nooremad mehed rohkem võistluskogemusi ja võimalusi enese näitamiseks,» rääkis Killing.

Eestlase jaoks on hooaja kõige tähtsamaks jõuprooviks septembri lõpus Floridas algavad maailmameistrivõistlused.

EMi järel on kavas veel kaks MK-etappi. 15.-18. juunini Poznanis peetaval jõuproovil on eestlastel olnud plaan testida kaheksapaati. 7.-9. juulini Luzernis toimuvaks MK-etapiks soovitakse saada juba selgust, milliste koosseisudega või koosseisuga minna Florida MMile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles