Endrekson kohaneb tema jaoks unustuse hõlma vajunud rolliga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Allar Raja (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

SÕUDMINE. Olümpiajärgne aasta kuulub sõudemaailmas tihtipeale katsetamisele. Nii on ka Eestis, kus koondise kõige kogenum liige, 37-aastane Tõnu Endrekson harjub taas rolliga, mida ta viimati täitis kümmekond aastat tagasi.

Eesti tippsõudjad arutasid kolmapäeva hommikul, kuidas minna vastu kuu lõpus Racices peetavatele Euroopa meistrivõistlustele. Otsuse järgi jätkatakse sisuliselt smasuguste eksperimentaalsete koosseisudega, nagu sõideti 5.–7. maini MK-etapil Belgradis.

Kahepaadil lähevad suurvõistlusele seega Allar Raja ja Tõnu Endrekson, kes saavutasid viimati Belgradis 7. koha. «Nad ei saanud end seal täielikult realiseerida. Seega proovime EMil seda kooslust taas,» põhjendas koondise peatreener Matti Killing.

Eessõudja rollis olev Endrekson on sellisele positsioonile sattunud pärast pikki aastaid. «Kunagi ammu olen seda kohta täitnud. Staaži on, kuid praktikat ei ole pikalt olnud,» tõdes Endrekson. «Kahepaadis on muidugi mõlemad mehed n-ö mootoriks, kes peavad kõvasti hoogu andma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles