Reporteri video! Tänak: loodaks lähiajal esimese võidu kaelast ära saada

MAAA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praeguse aja Eesti parim rallisõitja Ott Tänak hoiab hetkel autoralli MM-võistlustel neljandat kohta ning sihib maailmameistritiitlit. Tänak rääkis intervjuus Reporterile, et soovib lähiajal seista MM-ralli poodiumi kõrgeimal astmel. 

«Meeskonnavaim on kindlasti palju tugevam kui varasematel aastatel. Kõik see aitab mulle kindlasti ka isiklikult kaasa. Loomulikult on kahju punktikaotusest Korsikal, see ei tulnud kasuks, aga ülejäänud on läinud suhteliselt plaanipäraselt,» sõnas Tänak.

Juba järgmisel nädalal võistleb eestlane Portugalis, kus Tänak tegi MM-debüüdi kaheksa aastat tagasi. «Täna tahaks ikkagi öelda, et kõik kruusarallid peaksid väga hästi istuma. Võib-olla asfalt on see, kus oleks vaja vähe rohkem kogemust ja tunnet, aga tahaks uskuda, et Portugal võiks meile hea olla!»

Kui Eesti läbi aegade parim rallisõitja ja Ott Tänaku hea sõber ning toetaja Markko Märtin võitis oma karjääri jooksul viis MM-rallit ja oli kokkuvõttes aastal 2004 kolmas, siis seni Tänakul MM-rallivõit puudub. 

«Rallivõiduks tuleb kindlasti palju vaeva näha, aga loodaks lähiajal selle esimese võidu kaelast ära saada, siis võib-olla edasi läheb lihtsamalt. Hetkel jahime esimest võitu ja kindlasti ei saa see olla lihtne.»

Kui reaalne on tulla maailmameistriks? «Ma ei oska öelda, kui reaalne ta on, aga ilmselgelt üritaks praegu seal varjus oma tööd teha. Eks näis, mis saama hakkab. Idee poolest tuleks hoida mõistlikku punktivahet ja eriti kruusarallidel üritada ees startivate autodega seda pidevalt vähendada või vähemalt samana hoida. Aasta lõpus võiks olla kõik võimalik.»

Vaata Reporteri videost, mida arvab tänavu kõige vähem sõiduvigu teinud Tänak oma esitustest ning kas ta osaleb Saaremaa rallil? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles