Petter Northug sai olümpiahooaja eel vastuolulise teate

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomas Northug
Tomas Northug Foto: Aleksandar Djorovic/SCANPIX NORWAY

Kui äsja tuli uudis, et Norra murdmaasuusataja Petter Northug saab olümpiahooaja eel lõpuks ometi Norra koondisega läbi ning liitub koondisega novembris, siis tema noorem vend Tomas mõlgutab mõtteid karjääri lõpetamisest. Nii jääks Petter hea treeningupartnerita.

2015. aastal Otepää MK-etapil elu esimese MK-etapivõidu teeninud 27-aastane Tomas on jäänud selgelt vanema venna varju ning on kaks aastat hiljem oma karjääri suhtes teelahkmel.  

Kuigi Rootsi meedia rääkis Northugi karjääri lõpetamisest kindlates toonides, ei soovinud Team Northugi mänedžer Are Langas teemat pikemalt kommenteerida.

«Iga hooaja lõpus kerkivad üles erinevad kahtlused. Ta peab ise vastuseid andma,» sõnas ta Norra Rahvusringhäälingule. Samas nõustus ta, et Tomase otsus võib mõjutada tema vanema venna ettevalmistust. 

Eelmisel hooajal ei võistelnud Tomas Northug ühelgi MK-sarja sprindietapil ning kaotas ühtlasi koha Norra sprindikoondises. Küll aga osales ta Skandinaavia karikaetappidel, Lätis Madonas toimunud sprindietapil sai suusataja teise koha.

Petter ja Tomas Northugil on veel kolmas vend Even, kes tegeleb samuti suusatamisega ning krooniti 2015. aastal juunioride maailmameistriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles