Tulevikule mõtlev Talts valis elu Itaalias

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Janar Talts veel Samaara särgis, edaspidi pallib ta aga Itaalias Varese klubis.
Pildil on Janar Talts veel Samaara särgis, edaspidi pallib ta aga Itaalias Varese klubis. Foto: www.bcred.ru

Tulevikule mõeldes võttis Janar Talts ette julge sammu, ta lõpetas töösuhte oma senise koduklubi Samaara Krasnõje Krõljaga ja kolis Itaaliasse Varesesse.



Täna läbib Talts Itaalia meistriliigas seitsmendal kohal asuva ja ühtlasi ka ta vana sõbra Kristjan Kanguri tööandjaks oleva Varese Cimberio juures meditsiinilise läbivaatuse. Kui tohtrid tunnistavad Taltsi mängukõlblikuks, allkirjastab ta esialgu hooaja lõpuni lepingu. «Tulin siia võimalikult kiiresti, et saaksin juba nädalavahetusel mängida,» rääkis Talts.

Tegelikult oli aastavahetusel Tartu Rockist Venemaa meistriliigasse Samaara Krasnõje Krõljasse siirdunud Taltsi uuest klubivahetusest juttu juba poolteist nädalat tagasi. Toona tõmbasid aga Venemaa keskmike hulka kuuluva meeskonna juhid eestlase lahkumisplaanidele kriipsu peale. Nüüd avaldas Talts lahkumiseks uuesti soovi ja käis selle sooviga isiklikult otsustajate jutul. Lõpuks saigi ta nad nõusse.

«Venemaal polnuks mul ilmselt võimalust järgmiseks aastaks lepingut saada, Itaalias on aga see variant täiesti olemas,» selgitas Talts lahkumise tagamaid. «Kuid ega siingi pole midagi lihtsat – sarnaselt Samaaraga on välismaalasi rohkem kui korraga mängu lubatakse. Mõned leegionärid on aga vigastatud ja see tõstab minu võimalusi.»

Keset hooaega klubi vahetamine pole eestlase sõnul siiski lihtne. Ta tunnistas, et oli kolme kuuga Samaaras juba kodunenud, nüüd ootab ees uus kohanemisaeg hoopis teistsuguse kultuuriga maal ja meeskonnas. Lihtsamaks teeb asja see, et samas elab ja mängib ka sõber Kangur.   

Venemaa liigas jõudis Talts osaleda 11 kohtumises. Minuteid kogunes keskmiselt 9,4 ja punkte tagasihoidlikud 0,7. Parem oli seis lauapallidega, neid jõudis ta noppida keskmiselt kolm tükki mängus.
Rohkem mänguaega hakkas ta teenima alles siis, kui samal kohal tegutsenud põhimehi tabasid vigastused. Vaatamata kesisele panusele rünnakul rääkisid Venemaa klubi juhid, et hindavad teda rohkem kaitses rügajana. Kõigist raskustest hoolimata lahkus ta Samaarast sõbralikult.

«Oleme viimasel ajal koosseisu täiendanud ja vigastustega kimpus olnud mängijad on naasnud. Sellises seisus tundub mõttetuna hoida Taltsi-sugust kogenud mängijat pingil. Usun, et uues klubis teenib ta palju rohkem mänguaega,» kommenteeris Samaara klubi peadirektor Sergei Timofejev. «Jõudsime kokkuleppele, et katkestame lepingu nii, et kompensatsiooni pole vaja tasuda.»  

Vareses ei oota Talts, et pääseb kergelt põhimeeste hulka, kuid ta teab, et mitmed olulised tegijad on kimpus vigastustega ja see suurendab tema võimalusi saada piisavalt mänguaega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles