Sebastien Ogier istub taas Volkswageni rooli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Volkswagen Polo roolis.
Sebastien Ogier Volkswagen Polo roolis. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Neljakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier naaseb selle aasta oktoobris endale üdini tuttava Volkswagen Polo WRC masina rooli, et võtta osa üritusest, kus meenutatakse kümme aastat tagasi lahkunud šoti rallisõitjat Colin McRae’d, kes tuli 1995. aastal maailmameistriks kõigest 27-aastaselt – niivõrd noorelt pole kunagi ajaloos keegi kõnealuses sarjas maailmameistriks tulnud ei enne teda ega ka mitte hiljem.

Sündmusest võtab 19.-22. oktoobril osa koguni 13 maailmameistrit ning kõik nad istuvad autodesse, millega tuldi kunagi maailmameistriteks. Üritusega avaldatakse tunnustust legendaarsele McRae’le, kes suri 2007. aasta septembris helikopteriõnnetuse tagajärjel, misjuures hukkusid ka tema poeg ning kaks perekonnatuttavat.

Mõistagi on tegu ühekordse sündmusega ning tegelikult jätkab prantslane autoralli MM-sarjas M-Spordi meeskonna ridades, kus tema tiimikaaslasena sõidab Ott Tänak, sest Volkswageni tehasetiim pani teatavasti eelmise aasta lõpus pillid kotti.

«Ma rääkisin Malcolmiga (M-Spordi meeskonna boss Malcolm Wilson – toim) ning küsisin, kas ta lubaks Sebil võtta üritusest osa, ehkki tegelikult sõidab ta praegu Ford Fiestaga,» sõnas endine rallisõitja ning käesoleva ürituse korraldaja Luis Moya Autospordile.

«Muidugi, Luis, pole probleemi,» olevat Wilson vastanud. «Samasuguse vastuse andis mulle ka Sven (Volkswagen Motorspordi juht Sven Smeets – toim), kui ma pöördusin tema poole küsimusega, kas ta laenaks selle ürituse tarbeks üht eelmise aasta Polo rallimasinat,» rääkis Moya. «Kõikidest telefonikõnedest, mis ma tegin, sain positiivset tagasisidet, mis näitab, kuivõrd mõjukas Colin oli,» jätkas Moya.

Lisaks Ogier’le võtavad Rallylegendi nime kandvast üritusest osa ka Colini rallisõitjast vend Alister McRae, kes juhib 1995. aastat Subaru Imprezat, ning endised kaardilugejad Derek Ringer ja Nicky Grist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles