Kapist välja tulnud väliseestlane esindab Eestit universiaadil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayrton Kasemets (vasakul)
Ayrton Kasemets (vasakul) Foto: Instagram

USAs Oaklandi ülikoolis õppiv 21-aastane väliseestlasest ujuja Ayrton Kasemets esindab Eestit augustis Taipeis toimuval universiaadil. 

«See tähendab minu jaoks palju, sest vähem kui aasta tagasi opereeriti minu õlga. Valmistuda universiaadiks vähem kui aasta pärast operatsiooni on täiesti sürrealistlik kogemus,» ütles Kasemets Outsports.comile.

Kasemetsa trumpalaks on rinnuliujumine. Tema 100 jardi rekord on 55,73, 200 jardi rekord aga 2.00,6. Tänavusel hooajal on ta samu distantse ujunud vastavalt 56,34 ja 2.02,39-ga.

2015. aastal tuli Kasemets avalikult kapist välja ning teatas, et on gei.  «Tunnen end koolis mugavalt ning ei kujuta end mujal ettegi. Olen uhke, et kuulun sedavõrd toetavasse institutsiooni,» rääkis Kasemets pärast koolikaaslaste ees kapist välja tulemist. Tema kogemusest on võimalik pikemalt lugeda siit.

Where there's a will, There's a wave

A post shared by Ayrton Kasemets (@art_kasemets) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles