Video: Itaalia velotuuri seitsmes etapp lõppes ülipõneva finišiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro seitsmenda etapi finiš
Giro seitsmenda etapi finiš Foto: Eurosport/Twitter

Itaalia velotuuri seitsmenda 224 km pikkuse etapi võitis austraallane Caleb Ewan (Orica-Scott), edestades ülinapilt kolumbialast Fernando Gaviriat (Quick-Step Floors). Tanel Kangert (Aastana) lõpetas võistluse 52. kohaga, kaotades võitjale 11 sekundiga.

Võidu võtnud Ewanile oli tegu esimese Itaalia velotuuri etapivõiduga. Üldarvestuses on liider jätkuvalt Quick-Stepi rattur Bob Jungels, kes edestab Sky ratturit Geraint Thomast kuue sekundiga. Neile järgnevad kümme meest, kes kõik kaotavad üldliidrile kümne sekundiga.

Kangert on üldarvestuses 18. kohal, kaotades liidrile minuti ja kolme sekundiga. Ühtlasi on eestlane parim Astana rattur, meeskonnasiseses konkurentsis hoiab teist kohta üldarvestuses 20. positsioonil olev Dario Cataldo (+1.32).

Tänasel võistlusel elati üle ka ohtlik moment, kui 12 km enne võidusõidu lõppu oleks võistluskohtunik peaaegu katastroofilise kukkumise tekitanud. Kohtunik lehvitas kurvis lippu, et juhtida ratturite tähelepanu ohtlikule kohale, ent jäi hoopis ise keset teed seistes ratturitele ette. Õnneks suutis suur grupp kohtunikust ohutult mööda sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles