Põleva Kivi Rattamaratoni võit läks Lätti, Jõeäär lõpetas teisena

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleva Kivi Rattamaratoni start.
Põleva Kivi Rattamaratoni start. Foto: Erakogu

Eile sõidetud järjekorras kolmanda Põleva Kivi Rattamaratoni võitis lätlane Dmitri Sorokin eestlaste Gert Jõeääre ning Peeter Tarvis juuniori ees.

Kohe sõidu alguses ründas konkurentide üllatuseks Ivo Suur, järele suutsid sõita vaid Gert Jõeäär, Dmitri Sorokin ning Peeter Tarvis juunior. Kõige teravamat minekut kogu sõidu ajal näitas hilisem võitja Sorokin, kellele kuulusid nii Gardena vahefiniš kui ka Europark mäefiniš.

Kui veel kilomeeter enne lõppu olid kõrvuti Sorokin ja Jõeäär, siis eestlase võidulootuse kustutasid lihaskrambid. Kolmandana veeres üle lõpujoone Peeter Tarvis juunior, neljas oli Ivo Suur, tema järel Sten-Erik Ottender ning esikuuiku lõpetas Caspar Austa.

Üldliidrina jätkab Hawaii Express Estonian Cupi sarjas Gert Jõeäär. Nii Gardena vahefiniši kui ka Europarki mäefiniši arvestuses tõusis liidriks Dmitri Sorokin.

Naiste arvestuses oli suur päev Mari-Liis Mõttusel, kellel õnnestus võita elu esimene Hawaii Express Estonian Cupi etapp. Visa vastupanu osutas küll Greete Steinburg, kuid temagi jõud rauges kolm kilomeetrit enne lõppu. Kolmandana veeres üle lõpujoone Iiris Õunmaa.

Naiste Subaru liidrisärgis stardib järgmisel etapil Greete Steinburg. Hansgrohe kiirenduskilomeetri nobedaim mees oli vanameister Alges Maasikmets, kiireim naine Greete Steinburg, liidrisärkides jätkavad aga Kaupo Kattai ning Greete Steinburg.

FruitXpressi poolmaratoni läbis kõige kiiremini Kren Kask, kellele järgnesid Joosep Mesi ning Rando-Marten Evendi. Liidrina jätkab üldarvestuses Kren Kask.

Herkuless lastesõitudel läbis stardilinnaku lähedale mahamärgitud võistlusraja poistest kõige kiiremini Henri Valmsen, tüdrukute nobedaim oli Karolin Surva. Nemad jätkavad ka üldliidritena.

Kokku startis Põleva Kivi Rattamaratoni eri distantsidel 760 rattasõpra, Hawaii Express Estonian Cup rattamaratoni sari jätkub 3. juunil Valgehobusemäe Rattamaratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles