Tanel Kangert: teadsin enne tänast etappi, et võin teha hea sõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Urmas Luik

Astana profirattur Tanel Kangert lausus pärast Giro d’Italia tänasel 9. etapil saadud 7. kohta ja üldarvestuses 11. reale tõusmist tiimi kodulehele, et tänane etapp sobis talle hästi.

«Mulle meeldivad niisugused tõusud ja teadsin, et kui suudan energiat säästa, võin teha hea sõidu. Arvan, et lõpuks läks üsna hästi – Movistari võistkond kruvis enne tõusu algust kõva tempo üles ja alustasime tõusu võtmist suurel kiirusel. Hetkeks tundus, et see on mulle liiast, seega lasin neil minna ja valisin endale sobiva tempo,» kirjeldas ta lühidalt etapi käiku.

«Siis muutus tempo aga taas mulle vastuvõetavamaks ja viie-kuue kilomeetri jooksul aitas mind kõvasti meeskonnakaaslane Dario Cataldo. Suutsin leida energiavarud, et teha etapile väga korralik lõpp,» lisas Kangert.

Homme on tuuril puhkepäev, ent teisipäeval ootab ees ligi 40 km pikkune individuaalne temposõit, mis peaks olema Kangerti leib. «Mul on pikkadel ja rasketel temposõitudel tavaliselt hästi läinud, nii et ootan ülehomset väga,» sõnas Kangert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles