Kerde teisest finaalmängust: oli pinget, oli lollusi ja siis tulid vahepeal maailmaparandajad välja

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde.
Üllar Kerde. Foto: Toomas Huik

Kogenud korvpallitreener Üllar Kerde sõnul näitas Kalev/Cramo ja Rapla Avis Utilitase finaalseeria teine kohtumine, et tegemist on tõelise finaaliga. «Oli pinget, oli lollusi ja siis tulid vahepeal maailmaparandajad välja,» sõnas Kerde.

Eriti meeldis Kerdele mängu algus, kus Kalev/Cramo kostitas Raplat 11:0 spurdiga. «Raplale oli see väike šokk. Esimeses mängus oli Kalev alguses suhteliselt passiivne,» ütles Kerde ning lisas, et ka Rapla tagasitulekut oli väga tore vaadata. «Kalev üllatas Raplat, aga Rapla tuli mängu tagasi. See näitas mõlema valmisolekut.»

Mis meeldis Kerdele Kalevi mängus? «Hoolimata kaotusseisust ei muutnud nad mängujoonist. Kui visked ei läinud, siis polnud midagi teha, aga nad ajasid oma asja lõpuni. Enne, kui Mirkovic oma kolmese ära pani, viskas ta kuus korda mööda,» rääkis Kerde.

«Rapla puhul meeldis see, et olenemata olukorrast võideldi lõpuni. Nad proovisid emotsiooni pealt. Oleme ausad, käike on neil väge. Võiduvõimalust neil väga ju polnud,» sõnas Kerde. Põhjus, miks tema sõnul Raplal suurt võimalust polnud, on korvialune mäng. «Van der Mars ei suuda üksinda kõike teha. Ega see Kok (Jito Kok - toim) nüüd mängumees pole: kaitses ta asjadest väga aru ei saa. Aivar on kõik ilusti paika pannud, aga tema mängib rahulikult oma korvpalli.»

Kerde tõi eraldi välja Indrek Kajupanga, kellesse korvpallitreener on kogu aeg uskunud. «Tean, et ta on stabiilse viske ja kõva närviga. Täna päästis ta mitu olukorda ära,» rääkis Kerde. Kalev/Cramo poolelt tõi ta välja Vitali Ljutitši. «Poolfinaalis oli ta kadunud, esimeses mängus kadunud, aga täna oli olemas. Tema esimene samm on ikka väga hea. Täna ta näitas seda.»

Eelkõige jälgib Kerde mitte korvpallurite lahingut, vaid hoopiski treenerite oma. Kuigi Aivar Kuusmaa juhendatav Rapla kaotas, ei jäänud Kerde sõnul Kuusmaa Kalev/Cramo peatreenerile Alar Varrakule alla. «Kumbki täna treeneritest teineteisest alla ei jäänud. Aivaril on lihtsalt vähem võimalusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles