Kokkulepe läheneb: terendab läbi aegade kõige kallim poksimatš

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMA-võitleja Conor McGregor.
MMA-võitleja Conor McGregor. Foto: Julio Cortez / AP / Scanpix
  • Matši tuluks ennustatakse kuni 500 miljonit dollarit, räägitud on ka miljardist
  • Praeguseks tippmargiks on 450 miljonit kogunud Mayweatheri ja Pacquiao matš

Võitlussarja UFC president Dana White andis teada, et poksimatš Floyd Mayweather juuniori ja Conor McGregori vahel võib peagi tõeks saada. Kokkulepet oodatakse juba sel nädalal. Suurimaks takistuseks on seni raha – Mayweather tahab matši kogutulust saada endale tuntavalt suuremat osa. Nii on ameeriklane ka sotsiaalmeedias andnud mõista, et tema turuväärtus on iirlase omast tunduvalt suurem.

Erinevate ekspertide hinnangul võib matši kogutulu ulatuda kuni 500 miljoni USA dollarini. Ulmelisemate stsenaariumite puhul on räägitud isegi miljardist dollarist. See teeks sellest läbi aegade kõige kallima poksiduelli. Senine tippmark kuulub 450 miljoni USA dollariga Mayweatheri ja Manny Pacquiao duellile.

Smithi avaldus on tõsine argument, kuna ta on ka varasemalt Mayweatheri kohta usaldusväärset infot avaldanud ning kahel mehel on omavahel hea läbisaamine.

«Oleme kokkuleppele lähedal. Saame esmalt Conoriga ühele poole,» sõnas White The Telegrphile. «Arvan, et Mayweatheriga läheb veidike aega.»

Mayweather tõmbas enda karjäärile joone alla 2015. aastal ning seejärel on võitlusspordimaailmas üheks suuremaks staariks olnud just MMA-võitleja McGregor. Kahe mehe vahel on käinud pidev sõnasõda ja sellega on tekitatud võimaliku matši vastu juba meeletu huvi.

Vihje ESPNi leerist

Kui viimati teatas White, et matšist võib asja saada, siis tunnustatud ESPNi ajakirjanik Stephen A. Smith on samuti sõnanud, et Mayweatheri ja McGregori matš toimub. Smithi avaldus on tõsine argument, kuna ta on ka varasemalt Mayweatheri kohta usaldusväärset infot avaldanud ning kahel mehel on omavahel hea läbisaamine.

Kõiki oma tegemisi rahalisest aspektist jälgiv Mayweather on duellist McGregoriga tõsiselt huvitatud ka asjaolul, et iirlane suudab end meedias edukalt promoda. Mayweather on seni jõudnud suurte teenistusteni just seetõttu, et ta on suutnud meedias enda vastu meeletut huvi tekitada. McGregor suudab aga sama ja see olevat ameeriklase tõeliselt vaimustusse viinud.

Matši toimumise osas on seni suurimaks takistuseks olnud nö kolmas osapool ehk vabavõitlussari UFC. Nimelt on McGregoril sarjaga veel leping nelja matši peale ja UFC bossi Dana White’i sõnul tahab tema duelli toimumise korral saada oma osa. Nüüd tundub, et White on leidnud võitlejatega ühise keele.

40-aastane Mayweather on profina pidanud 49 matši ning need on ta kõik ka võitnud. 26 võitu on tulnud nokaudiga. 28-aastane McGregor on MMA-ringis saanud kirja 21 võitu (18 nokaudiga) ning 3 kaotust.

Senised läbi aegade suurima auhinnafondiga poksimatšid:

1. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao 450 miljonit USA dollarit (2015)

2. Floyd Mayweather – Saul Alvarez 150 miljonit USA dollarit (2013)

3. Oscar de La Hoya – Floyd Mayweather 136 miljonit USA dollarit (2007)

4. Lennox Lewis – Mike Tyson 112 miljonit USA dollarit (2002)

5. Mike Tyson – Evander Holyfield 100 miljonit USA dollarit (1997)

Floyd Mayweather juunior.
Floyd Mayweather juunior. Foto: JOHN GURZINSKI/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles