Otepää võit jääb ainsaks: noorem Northug tõmbab karjäärile joone alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomas Northug
Tomas Northug Foto: Aleksandar Djorovic/SCANPIX NORWAY

Norra murdmaasuusataja Tomas Northug teatas, et otsustas 27-aastaselt karjäärile joone alla tõmmata, vahendab väljaanne Dagbladet.

«Langetasin otsuse juba kaks-kolm nädalat tagasi. Kui talvel leiti, et ma ei kõlba Drammeni MK-etapile isegi varuvõistlejaks, hakkas mõte peas idanema. Tegelikult kaalusin seda juba eelmisel aastal,» rääkis Northug. «Asajd ei ole soovi kohaselt sujunud. Ega loobumine olegi tegelikult kõige hullem asi, mis võib juhtuda. Arvan, et sellise küpse otsuse langetamine mõjub mu inimlikule arengule hästi,» arutles Northug.

Ehkki juba tuleval talvel peetakse Pyeongchangis olümpiamängud ja sealne sprindirada peaks Northugile sobima, ei tulnud tal mõttessegi olümpiani karjääri jätkata. «Mul ei olnud juba Drammenis piisavalt motivatsiooni,» selgitas Northug. Ka ei soovinud ta jääda Coopi tiimi, kus treenib tema vanem vend Petter Northug

Petter sõnas, et tal on kahju head treeningkaaslast kaotada. «Vendade jõud on ikka suur. Tomasel on pöörane potentsiaal, kui tal kõik asjad klapivad, aga kui tal motivatsiooni napib, ei tule midagi välja,» lausus Petter Dagbladetile. «Kui Tomas otsuse teatavaks tegi, olin esialgu pettunud. Aga samas on ta kogenud suurepäraseid emotsioone ja võib nende üle uhkust tunda,» lisas Petter, kelle sõnul peab Coopi tiim hakkama nüüd Tomasele asendajat otsima.

«Otsus on langetatud ja peame leidma tema asemele ühe suusataja, ehk isegi kaks. Paar nime on juba mõtteis mõlkumas,» lausus ta.

Tomas Northugi ainsaks MK-etapivõiduks jääb 2015. aasta jaanuaris Otepääl klassikasprindis saadud esikoht. Norra meistrivõistlustelt võitis ta karjääri jooksul neli kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles