Murdmaasuusatajate ja suusaliidu kaklus mõjutab valusalt ka teisi alasid (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil loodab, et võrreldes möödunud talvega saab olümpiahooajale vastu minna rõõmsamates toonides.
Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil loodab, et võrreldes möödunud talvega saab olümpiahooajale vastu minna rõõmsamates toonides. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Käärimine Eesti Suusaliidus on kestnud juba pikalt. Kunagine edukas alaliit on pärast murdmaasuusatamise kuldajastu lõppemist virelenud rahalises kitsikuses. Kõige rahuolematumad ongi olnud just suusatajad, kes on kaotanud oma kunagise staatuse. Samas tuleb tõdeda, et raha, mida jagada, enam ei olegi – omavaheline kisklemine mõjub majanduslikult valusalt ka teistele aladele. 

Eesti parimaid murdmaasuusatajaid koondava Team Haanja ja suusaliidu vägikaikavedu käis läbi terve lõppenud hooaja. Eelmisel nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, et murdmaaklubid panevad järgemööda seljad kokku ja soovivad kokku kutsuda suusaliidu üldkogu.

Suusatajate eesmärgiks on välja vahetada alaliidu ladvik või vähemalt osa sellest. Postimehele teadaolevalt soovitaksegi pigem asendada üksikud persoonid. Palju etteheiteid on tehtud nüüdseks üle aasta aja peasekretäri ametis olnud Tõnu Seilile.

Suusaliidus on olnud paras segadus pärast pikaaegse büroojuhi Ülle Viinapuu koondamist. Arvestades sellega, et suusaliidu hallatavatest aladest on just murdmaasuusatamises kõige rohkem sportlasi, siis nende poolel on ka vastavalt hulgal paberimajandust.

Viinapuu töökoha kaotamise järel on asjade üsnagi loomuliku käiguna tekkinud selles vallas ka omajagu kaost.

Seega ennustatakse, et varem või hiljem erakorraline üldkogu ka kokku kutsutakse – rahulolematute arv on suusatajate leeris pigem kasvanud kui kahanenud.

Postimeheni jõudnud info kohaselt on suusaliidul jäänud sõlmimata ka sponsorlepinguid, kuna potentsiaalsed toetajad ei taha end siduda alaliiduga, kus käib pidev omavaheline arveteklaarimine.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles