Vaata saadet: lätlane näitas Põleva Kivi rattamaratonil eestlastele selga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusl Illuka vallas sõidetud järjekorras kolmanda Põleva Kivi rattamaratoni võitis lätlane Dmitri Sorokin eestlaste Gert Jõeääre ning Peeter Tarvis juuniori ees.

Kuivas ja ilusas päiksepaistelises ilmas sõidetud maratonilt võitis Sorokin kõik, mis võita andis. Talle kuulusid ka võidud vahefinišis ja mäefinišis.

Veel kilomeeter enne lõppu olid Sorokin ja Jõeäär kõrvuti, kuid eestlase võidulootuse kustutasid lihaskrambid. Kolmandana veeres üle lõpujoone Tarvis, neljas Ivo Suur, tema järel Sten-Erik Ottender ning esikuuiku lõpetas Caspar Austa. Üldliidrina jätkab Jõeäär.

Naiste arvestuses oli suur päev Mari-Liis Mõttusel, kellel õnnestus võita elu esimene Hawaii Express Estonian Cupi etapp. Visa vastupanu osutas küll Greete Steinburg, kuid temagi jõud rauges kolm kilomeetrit enne lõppu. Kolmandana veeres üle lõpujoone Iiris Õunmaa. Naiste liidrisärgis stardib järgmisel etapil Greete Steinburg.

Kokku startis Põleva Kivi rattamaratoni erinevatel distantsidel 760 rattasõpra, Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonisari jätkub 3. juunil Valgehobusemäe rattamaratoniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles