Kas Läti jõuab veerandfinaali ja kas Soome tõuseb tuhast teiseks?

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jäähokikoondis peab veerandfinaali jõudmiseks alistama täna õhtul kodupubliku ees mängiva Saksamaa meeskonna. Viimati jõudis Läti jäähoki MMil kaheksa parema sekka 2009. aastal.
Läti jäähokikoondis peab veerandfinaali jõudmiseks alistama täna õhtul kodupubliku ees mängiva Saksamaa meeskonna. Viimati jõudis Läti jäähoki MMil kaheksa parema sekka 2009. aastal. Foto: Monika Skolimowska/AP/Scanpix

Jäähoki MMil lõpeb täna alagrupiturniir. Kaheksast veerandfinalistist seitse on praeguseks juba selgunud, ent veerandfinaalpaaride osas on õhus mitmeid põnevaid variante!

Lahtine on A-alagrupi neljas edasipääseja, mis selgub õhtuses matšis võõrustaja Saksamaa ja Läti vahel. Kes mängu võidab - vahet pole, kas normaalajal või hiljem - saab preemiaks veerandfinaali Kanadaga. Läti pääses MMil viimati kaheksa sekka 2009. (toonagi kohtuti veerandfinaalis Kanadaga ja kaotati 2:4), Saksamaa aga mullu, kui jäädi 1:4 alla Venemaale.

Venemaa - USA kohtumine selgitab A-alagrupi võitja. Ameeriklased vajavad võitu normaalajal. Hetkel tabelis kolmandal kohal paiknev Rootsi võib tõusta teiseks, kui Venemaa alistab normaalajal USA ja svenssonid ise saavad samal moel jagu Slovakkiast.

B-alagrupis on variante rohkem. Edasipääsejad - Kanada, Tšehhi, Šveits ja Soome - on küll selged, ent kohtade 2.-4. järjestus lahtine. Kui juhtub nii, et Soome alistab normaalajal Kanada ning Šveits lisaajal või karistusvisetega Tšehhi, tekib kolme meeskonna vahel surnud ring, kus esikoha pälviksid tänu enamvisatud väravatele soomlased.

Seega on turniiri kohutavalt alustanud soomlastel teoreetiline võimaus lõpetada alagrupiturniir teise kohaga, mis tähendaks veerandfinaali Rootsi või USAga. Kui Soome kaotab normaalajal Kanadale, mängitakse veerandfinaalis Venemaaga eeldusel, et viimane ei kaota normaalajal USAle. Võimalusi on mitmeid, tuleb põnev hoki-teisipäev, millega Postimees lugejaid jooksvalt kursis hoiab!

A-alagrupi tabeliseis: Venemaa 17 punkti (6 mängust), USA 15 (6), Rootsi 13 (6), Läti 9 (6), Saksamaa 9 (6), Taani 7 (7), Slovakkia 4 (6), Itaalia 1 (7). Tänased mängud: Rootsi - Slovakkia (13.15), Venemaa - USA (17.15), Saksamaa - Läti (21.15).

B-alagrupi tabeliseis: Kanada 16 (6), Tšehhi 13 (6), Šveits 12 (6), Soome 11 (6), Prantsusmaa 10 (7), Norra 8 (6), Valgevene 4 (6), Sloveenia 1 (7). Tänased mängud: Valgevene - Norra (13.15), Tšehhi - Šveits (17.15), Kanada - Soome (21.15).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles