Paar päeva pärast sündi maailmakuulsaks saanud lapsest on sirgunud jalgpallistaar

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bebeto (vasakul) ja Romario 1994. aasta väravatähistusest on tehtud ka seinamaale.
Bebeto (vasakul) ja Romario 1994. aasta väravatähistusest on tehtud ka seinamaale. Foto: NELSON ALMEIDA/AFP/Scanpix

1994. aasta 7. juulil sündinud Brasiilia jalgpallur Mattheus Oliveira sai maailmakuulsaks juba paar päeva pärast oma sündi. Nüüd teatakse noormeest juba eduka jalgpallurina.

Nüüdseks 22-aastane Mattheus Oliveira on Brasiilia jalgpallilegendi Bebeto poeg ning tuntuks sai ta pärast Brasiilia ja Hollandi jalgpallilahingut 1994. aasta MMi veerandfinaalis.

Bebeto lõi toonases matšis teise värava ja viis Brasiilia 2:0 juhtima. Värske isa soovis väravat tähistada meeldejäävalt ning nii kiigutas ta tabamuse järel koos kaasmängijatega käsi justkui last magama pannes.

Toonasest kohtumises kujunes lõpuks tõeline thriller. Bebeto tabamusele vastas koheselt Dennis Bergkamp ja peagi viigistas seisu Aron Winter. Brasiiliale tõi lõpuks võidu Branco 81. minuti tabamus.

Kuigi mäng kujunes ülimalt põnevaks, siis ajalukku on see matš läinud ikkagi tänu Bebetole ja tema omalaadsele väravatähistusele. Hiljem on seda maailmas kasutatud korduvalt ja nähtud on seda ka näiteks Lilleküla staadionil Konstantin Vassiljevi esituses.

Nüüdseks on Mattheus Oliveirast saanud juba tunnustatud jalgpallur ning ründav poolkaitsja lõi viimati käed Lissaboni Sportinguga. Seni Portugalis Estorili ridades pallinud Mattheus Oliveira sõlmis Lissaboni klubiga lepingu 2022. aastani ning tema väljaostusummaks on koguni 60 miljonit eurot.

Mattheus Oliveira (vasakul) lõi käed Lissaboni Sportinguga.
Mattheus Oliveira (vasakul) lõi käed Lissaboni Sportinguga. Foto: Sporting CP/Twitter

«Sellise võimaluse tekkides ei mõelnud ma kaua. Selles klubis on mänginud legendaarsed mehed ning tahan luua nüüd ise osakese ajaloost,» sõnas brasiillane.

Mattheus Oliveiraa ise Bebeto mängis Brasiilia koondise ridades 1994. ja 1998. aasta maailmameistrivõistlustel. Kokku esindas 1994. aasta maailmameister sünnimaa koondist 75 korda ja lõi 39 väravat. Klubikarjääri kõige säravamad aastad veetis Bebeto Hispaania tippklubis Deportivo La Corunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles