Vollekoondis harjub ülitiheda mängugraafikuga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond valmistub maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonimängudeks hetkel Tallinnas. Nädalavahetusel ootab ees kolm sõprusmängu Hispaaniaga ja üks Venemaaga. Pühapäeval mängitakse koguni kaks mängu - kell 15 Hispaaniaga, kell 18 Venemaaga. Seljataga on kolm kohtumist Portugaliga.

Portugali ei sõitnud nurgaründaja Taavet Leppik, kes jäi koju põlve ravima ja tema jääbki hetkel koondise tegemistest eemale. Leppiku asemel liitus koondisega Rauno Tamme.

Peatreener Gheorghe Cretu katsetas Portugalis erinevaid koosseise ja mängijaid eri rollides. MM-valikmängud on viiel päeval järjest, seetõttu peetakse ka treeningmängud järjestikustel päevadel.

Cretu kavatseb kõikidele mänguaega anda. «Mul on sõltuvalt vastasest vangerdamisvõimalusi, mul on 17 meest. Kedagi ma neis mängudes ära ei kavatse kurnata, sest mänge on palju ja kohe pärast järgmise nädala kvalifikatsiooni tulevad Maailmaliiga kohtumised,» sõnas Cretu. Pühapäeval Hispaania ja Venemaa vastu teeb ta meeskonna pooleks.

Venemaa koondisega ei tule Cretu sõnul kaasa varasemad suured staarid, vaid pigem nooremad tõusvad tähed. Juhendaja näeb kontrollmängu Venemaaga kui head võimalust maailma tippkoondise mängu näha. Venelastega kohtutakse ka MM-valiksarja viimases mängus. Teised vastased on Kosovo, Montenegro, Rumeenia ja Ungari.

«See on omaette näitaja, et Venemaa on nõus meiega sõprusmängu pidama. See oli minu üks eesmärke Eesti koondist juhendama asudes. See tõstab meie mainet ja mehed saavad tunda, kuidas tipus mängitakse,» rääkis Cretu.

«Kui alguses tunduvad sellised meeskonnad ulmelisel tasemel, siis toon näite korvpallist. NBAd vaadati ka kunagi nagu imeasja, aga nüüd käivad Euroliiga tiimid nendega vahel mängimas ja pole see vahe enam nii üüratu. Jõutakse järgi sellele tasemele. Mul on siin sama eesmärk,» lisas juhendaja.

Kõik vollekoondise kohtumised peetakse Tallinnas Kalevi spordihallis. 24. mail mängib Eesti Rumeeniaga, 25. mail Kosovoga, 26. mail Montenegroga, 27. mail Ungariga ja 28. mail Venemaaga. Venemaa mäng algab kell 20.30, teised mängud kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles