Kontaveit pani maailma esireketi vabandusi otsima (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit rõõmustaB. Ta on just alistanud maailma esireketi Angelique Kerberi.
Anett Kontaveit rõõmustaB. Ta on just alistanud maailma esireketi Angelique Kerberi. Foto: TIZIANA FABI/AFP

Eesti parim tennisist, 21-aastane Anett Kontaveit (WTA 68.) kirjutab sel aastal karjääris üha uusi ja uusi vägevaid peatükke. Kui eelmisel aastal tuli tippspordi kõrvalt veel kooliasjadega tegeleda, siis sel aastal saab ta täielikult tennisemängule keskenduda ja tulemused ei ole lasknud end kaua oodata. Eile alistas ta ülikindlalt maailma esireketi Angelique Kerberi ja sai karjääri vägevaima võidu.

Suurepärases hoos olev eestlanna alistas hiljuti maailma kuuenda reketi Garbine Muguruza, pääses esimest korda WTA-turniiri finaali ja sai eile kõrgetasemelisel Rooma turniiril võimaluse mängida maailma esireketi Angelique Kerberi vastu.

Kuigi enne mängu ütles Kontaveit, et tema arvates on kõikide tippudega võimalik mängida, ei julgenud ilmselt keegi ennustada, et noor eestlanna saab teises ringis kirja 6:4, 6:0 võidu. Aga nii läks.

Aega kulus Kontaveidil selleks vaid 56 minutit.

Kui treener Glenn Schaap vihtus pärast võitu tribüünil tantsu, siis Kontaveit lehvitas naeratuse saatel pealtvaatajatele ja jäi ka tulemust kommenteerides tagasihoidlikuks. «Mul ei olnud mingeid lootusi, sest see oli esimene kord esinumbri vastu mängida. Lihtsalt üritasin hästi esineda. Usun endasse üha rohkem. Mul on rohkem endesekindlust ja tunnen end väljakul mugavalt. On suurepärane tunne esireketist jagu saada,» sõnas ta mängujärgsel pressikonverentsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles