Kihlveokurat jõudis Rootsi kõrgliigasse: tänane tippmäng jäeti ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihlveopetturid üritavad imbuda paljudesse jalgpalliliigadesse.
Kihlveopetturid üritavad imbuda paljudesse jalgpalliliigadesse. Foto: Andreas Hillergren/TT/Scanpix

Rootsi jalgpalli kõrgliigas lükati edasi täna õhtul kavas olnud kohtumine Göteborgi IFK ja Solna AIK vahel, sest vahetult enne kohtumist kerkisid üles kahtlused, et mängu tulemusega on üritatud manipuleerida.

BBC kirjutab, et Rootsi jalgpalliliidu väitel pakuti ühele AIK mängijale teisipäeval «märkimisväärset summat», kui ta nõustub omalt poolt tegema kõik, et AIK kaotaks. Alaliidu peasekretär Hakan Sjöstrand nimetas toimunut «väga tõsiseks rünnakuks Rootsi jalgpallile» ja lisas, et alaliit peatab niisugused katsed otsustavalt.

Meeskonnad pidanuks kohtuma täna õhtul Göteborgi kodustaadionil. «Probleem ei ole ainult ühes mängus, seetõttu peame jõuliselt tegutsema. On tähtis, et kõikides kohtumistes oleks tagatud sportlikult õiglane tulemus, praegu aga ei saa me seda garanteerida,» sõnas Sjöstrand.

Mõlemad klubid on sel hooajal Allsvenskanis pidanud kaheksa mängu, 16 meeskonna seas on AIK kuuendal ja Göteborg 11. kohal. Mullu võitis AIK hõbemedalid, IFK lõpetas neljandana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles