Tänak Postimehele: oleme esikohalahingus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: @World/M-Sport

Portugali rallil pärast nelja kiiruskatset kolmandal kohal asuv Ott Tänak rääkis Postimehele, et on päeva algusega rahul. Tõsi, kiiruskatseid võita on üpris raske. 

«Kõik on läinud plaanipäraselt. Kõik sujus. Autoga võib-olla ei olnud väga rahul, kahel katsel kulutasin esirehve. Peame väikesed muudatused tegema.»

Pärast nelja kiiruskatset on Tänak kolmandal kohal, esikohal sõitvast Jari Matti Latvalast on ta taga vaid 1,2 sekundiga. 

«Tundub, et enamus sõitjaid sõidavad väga kiiresti ning konkurents on väga tihe, ilmselgelt lihtsalt ei tule midagi. Ise tundsin, et sõitsin suht okeilt, aga katset võita on muidugi keeruline. Midagi ei ole öelda, tase on kõva. Tähtis on hea rütm saada.» 

Täna on kavas veel viis kiiruskatset, millest esimesed kolm hommikuste teede kordusläbimised. Kuidas Portugali liivane pinnas vastu peab? «Me olime neljandad startijad ja juba meie jaoks läks tee pehmeks, nii et ilmselt (on reed teisel läbimisel) päris karmid, aga kui halvad täpselt, on raske ennustada.»

«Oleme esikohalahingus,» nendib Tänak. «Veel pole õige aeg maksimaalseid riske võtta.» Seda näitas ka mehe Ford Fiesta võistlusmasin, mis nägi erinevalt nii mitmestki konkurendist välja tuttuus. «Kuna teine ring läheb palju halvemaks, peab autot rohkem kaitsma. Eks näis, mis rehvidega saab, aga mingid ideed on,» rääkis Tänak teeninduses planeeritud muudatustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles