Kontaveidi plaan: jätkata sähvatamist

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

TENNIS. Tund pärast Rooma tenniseturniiri veerandfinaali pakatab tennisist Anett Kontaveit rõõmust. Teisele poole telefonitoru küll ei näe, aga 21-aastase eestlanna hääl kõlab heatujuliselt. Jah, ta kaotas äsja maailma neljandale reketile Simona Halepile 2:6, 4:6, kuid seljataga on unelmate turniir, millega Kontaveit tõestas, et võiks edaspidi kuuluda maailma paremikku. Ja seda usub kogu tennisemaailm.

Karjääri parima turniiri kohta Kontaveidil halbu sõnu pole. «Kõige magusam asi siit turniirilt on maailma esimese võitmine, aga kripeldama ei jäägi midagi. Võitlesin ning andsin kõigis mängudes endast kõik. Ma ei andnud kunagi alla.»

Tõsi ta on. Ka eilses kohtumises jäi rabedalt mänginud Kontaveit kiirelt 1:5 taha ning tundus, et kogenud rumeenlanna teeb eestlannale lihtsalt ära. «Olin närvis, sest olin ikkagi esimest korda veerandfinaalis. Samuti on tal rohkem kogemust: ta sai siinse tugeva tuulega ikka palju paremini hakkama. See tulebki kogemustega. Mina alles õpin. Ta mängis väga kindlalt,» räägib Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles