Puštov: kuni tiitel on matemaatiliselt võimalik, seni võitleme (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora - Infonet. Esiplaanil Infoneti peatreener Aleksandr Puštov.
FC Flora - Infonet. Esiplaanil Infoneti peatreener Aleksandr Puštov. Foto: Liis Treimann

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov ütles pärast Floralt saadud 0:3 kaotust, et kuniks tiitlikaitsjal on matemaatiline lootus tänavugi meistritiitel võita, selle nimel ka võideldakse.

Kohtumises Floraga kasutas Puštov kolmemehelist kaitseliini, kuhu kuulusid Roman Nesterovski, Vladimir Avilov ja Ofosu Appiah. Tema sõnul oli see sunnitud käik, sest mängukeelu tõttu puudus keskväljalt Pavel Dõmov ja jätkuvalt on vigastatud Sergei Tumasjan.

«Kui kaotasime 0:3, siis näitab see, et tegime palju individuaalseid vigu. Aga Flora sundis meid eksima. Aga sellest mängust on kaasa võtta ka midagi positiivset. Arvan, et asetus oli optimaalne – me ei mänginud viie kaitsjaga, suutsime rünnata ja tekitada väravavõimalusi, aga neid ei õnnestunud realiseerida. Võimalik, et kasutame sama skeemi ka mõnes järgmises mängus,» sõnas Puštov.

Tumasjani seis on peatreeneri sõnul keeruline ja naasmise aeg ebaselge. «Praegu pole veel teada, mis tema vigastuse täpne diagnoos on. Seega on ka raske prognoosida, millal ta võiks terveneda,» tõdes Puštov.

Pijpers: oleksime pidanud mängu saatuse varem otsustama

Flora juhendaja Arno Pijpers jäi mõistagi võiduga rahule, kuid meeskond pole tema sõnul veel kaugeltki valmis. «Täna võis näha, et suudame organiseeritult mängida. Vastane võttis aga tohutult palju riske ja kogenum meeskond oleks pidanud mängule juba varem punkti panema. Mäng oli juba esimesel paarikümnel minutil väga lahtine, saime teha kiireid vasturünnakuid. Küsimusi polegi niivõrd eksimustes, vaid mängu lugemises – vastane toob ühele äärele nii palju jõude, et teine jääb tühjaks. Selliseid olukordi ei suuda me veel kõige paremini lugeda, aga küll seegi ajaga tuleb,» lausus Pijpers.

Flora on võitnud kümme mängu järjest ja hoidnud neist üheksas oma värava puhtana. Vaid Narva Trans lõi florakatele kaks väravat, kuid lõpuks võideti siiski 4:2. «Narva vastu juhtisime 2:0 ja lasime nad mängu tagasi. Piisas ühest hetkest teisel poolajal, kui sain aru – kurat, see läheb käest. Ja läkski. Hea, et me täna Infonetti mängu tagasi ei lubanud. Mõnes mõttes on mäng Narva vastu hea näide, mis võib juhtuda, kui me ei keskendu,» sõnas Pijpers.

Infoneti muutunud asetus Pijpersile väga suurt muret ei valmistanud, kuid pärast koosseisude avalikustamist ehk tund enne mängu pidas ta siiski meestele uue koosoleku. «See tegi ka meie elu keeruliseks. Kohati oli näha, et nii lühikesest ajast selgitusteks ei piisa, aga õnneks sain poolajal olulised asjad üle käia. Võinuksime lüüa ja pidanuksime lööma mängu lõpus veel rohkem väravaid, aga nii ta läks.»

Pijpers pahandas avapoolaja lõpu eel häälekalt peakohtuniku Kristo Tohveriga, kes otsustas mitte anda kollast kaarti keskväljal Zakaria Beglarišvili maha tõmmanud Infoneti poolkaitsjale Aleksandr Dmitrijevile. «Meil oli väga hea vasturünnaku võimalus. Küsimus pole selles, kas mina tahan kollast kaarti näha. Dmitrijevile kiitus, ta tegi väga targa ja vajaliku vea, aga meie jaoks oli see väga negatiivne hetk! Aga meil oli võimalus enne poolajapausi mäng ära otsustada, seetõttu oli see minu meelest võtmemoment,» selgitas heatujuline Pijpers hetkelise ägestumise põhjust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles