Karmi avariisse sattunud Rally Estonia võitja on intensiivravipalatis ja ootab operatsiooni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Neljapäevasel Pihkva ralli testikatsel karmi õnnetusse sattunud 2015. aasta Rally Estonia võitja Aleksei Lukjanuk on endiselt intensiivravipalatis ning ootab operatsiooni. Rallimehe Facebooki lehe teatel on tema seisund juba parem ning mees unistab taas ralliauto rooli istumisest.

Lukjanuk murdis neljapäevase õnnetuse tagajärjel jala ning sai veel väiksemaid vigastusi.

Lukjaniku kaardilugeja Nikita Gergeli seisund on aga raskem. Gergel käis reedel operatsioonil. Operatsioon olevat möödunud edukalt.

«Praegu on Aleksei Lukjanuk ja tema kaardilugeja Nikita Gergel intensiivravipalatis. Aleksei seisund on stabiilsem. Talle tehakse esmaspäeval operatsioon. Ta kogub selleks nüüd jõudu. Nikita seisund ei ole nii stabiilne. Ta käis juba operatsioonil. Oli amputeerimisoht, kuid praeguse seisuga õnnestus tema jalad päästa,» kirjutati Lukjanuki Facebooki lehel.

Lukjanuki Facebooki lehel on tehtud ka üleskutse meeste rahaliseks toetamiseks, kuna mõlemat ootab ees pikk ja keeruline taastusraviprotsess. Loomulikult on Lukjanuk senise abi eest toetajaid juba tänanud.

Mis neljapäeval Pihkva rallil täpselt juhtus?

Pihkva ralliks treenides toimus kahe ekipaaži laupkokkupõrge, kus hukkus kaardiligeja Aleksei Ljaduhhin.

Ekipaaž Vjatšeslav Kutšerov - Ljaduhhin oli mingil põhjusel treeningkatsel otsa ringi keeranud ja läbis seda vastupidises suunas. Tulemuseks oli laupkokkupõrge ekipaažiga Lukjanuk-Gergel.

Ljaduhhin hukkus, ülejäänud kolm rallisportlast toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles