Video: Inglismaa jalgpallurid põruvad penaltiseerias ka uue süsteemiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Penaltiseeria järel on saavad hispaanlased rõõmustada ning inglased kurvastada.
Penaltiseeria järel on saavad hispaanlased rõõmustada ning inglased kurvastada. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Kui rääkida jalgpalliriikidest, kellel ei ole penaltiseeriates õnne, siis esimesena tuleb ikka meelde Inglismaa. Nüüdsest on hakatud penaltiseerias juurutama uut süsteemi, kuid ka see ei too inglastele edu. Viimati kaotas Inglismaa U17 koondis EM-finaalis Hispaaniale.

Inglismaa U17 rahvusesindus jõudis EM-tiitlile ülimalt lähedale, kuid hispaanlaste mängumees Nacho Diaz suutis normaalaja lõpus tuua tabloole viiginumbrid 2:2 ning lõpuks jõutigi välja 11 m karistuslöökideni.

Kui varasemalt on mängujärgsetes penaltiseeriates kasutatud nö ABAB süsteemi, kus meeskonnad löövad kordamööda, siis nüüdsest on kasutusel ABBA süsteem. Nagu elu näitas, siis ei aita inglasi ka süsteemi muutmine, sest hispaanlased võitsid penaltiseeria 4:1 ja koos sellega ka EM-tiitli. 

Vaata kõnealust penaltiseeriat Eurospordi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles